INVESTITORI PITAJU

NAKON TWITTERA: I Meta najavljuje otkaze

Autor Krunoslav Ćosić

Navodno će i Meta otpustiti tisuće svojih zaposlenika

Izvor: NOAH BERGER / AFP / Profimedia

Priča se da se Meta Platforms, matična tvrtka Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, sprema tijekom ovog tjedna objaviti odluku o masovnim otpuštanjima, što je samo nekoliko dana nakon takve najave Elona Muska za društvenu mrežu Twitter. Meta je suočena s pritiskom dioničara koji traže velike promjene u poslovanju.

Wall Street Journal opisao je očekivane rezove u Meta Platforms kao široko rasprostranjene predviđajući da bi mogli utjecati na mnoge od 87.000 zaposlenika tvrtke i biti ozbiljniji od ostalih nedavnih otpuštanja radnih mjesta u američkom tehnološkom sektoru.

Smanjenja broja ljudi u tvrtki ne bi bila iznenađenje s obzirom na komentare Davida Wehnera, financijskog direktora Meta Platforms, u izvješću o zaradi za treće tromjesečje 2022., gdje je označio nadolazeće mjere "učinkovitosti", uključujući i broj zaposlenih.

Izvor: Shutterstock

U lipnju je Meta Platforms također navodno smanjio prethodno najavljeni cilj zapošljavanja 10.000 inženjera tijekom 2022., prenosi Mobile World Live. Najnovije otkriće se događa u vrijeme dok Meta Platforms nastavlja upumpavati novac u razvoj s namjerom da bude pokretačka snaga u novonastalom metaverzumu, što je imalo značajan utjecaj na krajnji rezultat tvrtke.

Fokus tvrtke i goleme svote novca potrošene u odjelu povezanom s metaverzumom privukli su kritike investitora. Međutim, čelnici tvrtke redovito ponavljaju odlučnost da nastave sa svojom strategijom razvoja metaverzuma, navodeći pozitivna očekivanja u dugoročnom periodu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI