SLIJEDE OTKAZI

'PTICA JE OSLOBOĐENA': Prvi Muskov twitt nakon kupnje Twittera

Autor Krunoslav Ćosić

Završila je polugodišnja saga o preuzimanju i odustajanju te ponovnom pristanku na kupnju Twittera

Izvor: mundissima / Alamy / Alamy / Profimedia

Elon Musk je prelomio i kupio društvenu mrežu Twitter samo nekoliko sati prije isteka roka kojeg je odredilo pravosuđe u Americi. Dan prije je došao u sjedište Twittera s umivaonikom u rukama, a danas ujutro je, nakon kupnje, objavio twitt s riječima: the bird is freed (ptica je oslobođena).

Odmah je vodstvu Twittera dao otkaz. Musk otpušta glavnog izvršnog direktora Twittera Paraga Agrawala, glavnog financijskog direktora Neda Segala i šefa za pravna pitanja i politike Vijaya Gaddea. Ne zna se tko će voditi tvrtku, a izjavio je i kako planira smanjiti broj zaposlenih kojih je trenutno 7500.

Za Twitter je Musk platio 44 milijarde dolara, a prethodno je bio ljut i odustao od kupnje zbog prevelikog broja, prema njegovom mišljenju, botova u mreži, što mu nije prethodno bilo predočeno. Za to je optužio trojac kojem je dao otkaz.

Elon Musk
Izvor: Pixabay

Musk tvrdi kako u SAD-u popularnu društvenu mrežu nije kupio kako bi ostvario zaradu nego želi pomoći čovječanstvu. Twitter je, gledajući popularnost u svijetu, najviše popularan u SAD-u te na taj način Musk može imati bolji doseg do publike kojoj se obraća.

Podsjetimo se, Musk je preuzimanje Twittera počeo u travnju ove godine, nekoliko mjeseci kasnije je najavio odustajanje od kupnje da bi početkom listopada sud u američkoj saveznoj državi Delaware odlučio o prekidu tužbe Twittera protiv njega. Posljednji trenutak za zaključenje transakcije bio je 28. listopada 2022. do 13 sati po našem vremenu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI