IPHONE I GALAXY

APPLE I SAMSUNG: Praktički zauzimaju sva mjesta u top 10 modela

Autor Krunoslav Ćosić

Njihovi pametni telefoni najtraženiji su u Sjevernoj Americi

Izvor: Shutterstock

Isporuka pametnih telefona u Sjevernoj Americi pala je za 6% u drugom tromjesečju 2022. jer potražnja opada, pokazuju podaci koje je objavio Canalys. Sjevernoameričko tržište pametnih telefona doseglo je 35,4 milijuna isporučenih jedinica, što je pad od 6,4% na godišnjoj razini zbog gospodarskih izazova, visoke inflacije i slabe sezonske potražnje.

Izvor: Canalys

Apple je porastao za 3% i dominira u više od polovine sjevernoameričke regije tri uzastopna tromjesečja zahvaljujući solidnoj potražnji za iPhoneom 13 u kombinaciji s učinkom cijelog kvartala svog osnovnog modela, iPhone SE (treća generacija).

Isporuke Samsunga porasle su za 4% kako su se njegova serija S i uređaji niže klase A serije nastavili isporučivati. Lenovo (Motorola), TCL i Google zaokružuju prvih pet tvrdeći da imaju 9%, 5% i 2% tržišnog udjela. Motorola je imala rast od 1 posto, TCL je pao za 11 posto dok je peti Google imao rast od čak 230 posto, usporede li se podaci u Q2 2022 i Q2 2021.

Izvor: Canalys

Uz iPhone 13 na prvom mjestu i na sljećećim pozicijama najtraženijih modela je ponovo Apple. Drže sva mjesta do pete pozicije, a zatim je na šestom mjestu Samsung Galaxy S22 Ultra. Slijedi ga Moto G Power (2022), na osmom mjestu je Samsung Galaxy A13. Pred kraj liste 10 najtraženijih modela u Sjevernoj Americi u Q2 2022 je još jedan Apple - iPhone 13 mini, a deseto mjesto zauzeo je Samsung Galaxy S22.

Izvor: Canalys

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI