DUGOROČNI PLAN

SAMSUNG: Istraživačko postrojenje vrijedno 15 milijardi dolara

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung počinje raditi na centru površine 109.000 četvornih metara

Izvor: Shutterstock

Samsung Electronics je započeo s izgradnjom istraživačko-razvojnog kompleksa u Giheungu u Južnoj Koreji. Planiraju u postrojenje do 2028. godine uložiti 20 bilijuna KRW (15,1 milijardu dolara).

Samsung je istaknuo da će se centar prostirati na 109.000 četvornih metara, s fokusom na istraživanje uređaja i procesa sljedeće generacije za memoriju i poluvodiče te razvoj tehnologija na temelju dugoročnog plana, prenosi Mobile World Live.

Izvor: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Predsjednik Kye Hyun Kyung, koji vodi odjel za rješenja uređaja, ističe da će ovo postrojenje "postaviti temelje za održivi rast našeg poslovanja s poluvodičima". Samsungov kampus Giheung nalazi se u blizini kompleksa odjela uređaja u kojem se također nalaze objekti za istraživanje i razvoj.

Samsung je započeo s radom na centru za istraživanje i razvoj u Vijetnamu 2020. koji je usmjeren na 5G i druge mrežne tehnologije sljedeće generacije. U SAD-u počinje izgradnja tvornice za proizvodnju čipova vrijedna 17 milijardi dolara , što jepokušaj diverzifikacije opskrbnog lanca.