SAVITLJIVI EKRANI

FORMA JE BITNA: Sklopivi uređaji imat će sve veći utjecaj

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung je lider u području preklopnih telefona te očekuju daljnji rast ovog tržišta

Izvor: Samsung

Predsjednik odjela za mobilna iskustva tvrtke Samsung Electronics TM Roh izrazio je uvjerenje da će se tržište sklopivih (preklopnih) telefona sa savitljivim ekranima nastaviti povećavati, a proizvođač će nastojati proširiti softverske značajke razvijene posebno za taj faktor oblika.

U komentarima objavljenim na web stranici Samsunga izvršni direktor tvrdi kako postoji sve veći apetit korisnika za sklopive uređaje, s globalnom prodajom koja je trostruko premašila tržišne prognoze u 2021. godini.

Uz Huawei, Samsung je jedan od pionira u kategoriji preklopnih uređaja, iako mu se pridružio niz proizvođača poput brendova Xiaomi, Vivo, Oppo i Honor koji su lansirali vlastite modele u posljednjih osam mjeseci.

Izvor: Samsung

Prema podacima tvrtke Omdia za 2021. godinu, prenosi Mobile World Live, brojke pokazuju da je isporučeno 9 milijuna sklopivih jedinica, što je 309 posto više u odnosu na prethodnu 2020. godinu. Izvješće pokazuje da Samsung dominira sektorom, uz isporuku ukupno 10 milijuna jedinica, do sada.

"Sklopivi uređaji transformiraju i preoblikuju mobilno tržište", rekao je Roh napominjući da će Samsung nastaviti razvijati različite uređaje sa serijama Fold i Flip. U kolovozu očekujemo nasljednike prošlogodišnjih modela, bit će to Samsung Galaxy Z Flip4 i Samsung Galaxy Z Fold4.

Samsung kroz suradnju s Googleom planira poboljšati iskustvo sklopivih uređaja, ali i s drugim vodećim partnerima u industriji kako bi podržali više aplikacija i usluga za sklopive uređaje.