DVA DOGAĐAJA U JEDNOM

GSMA I FC BARCELONA: Sklapaju partnerstvo za MWC23

Autor Krunoslav Ćosić

Nogometni događaj seli se na Mobile World Congress

Izvor: FC Barcelona

Jedan od najvećih događaja u svijetu mobilne telefonije je MWC u Barceloni na kojem se predstavljaju novi trendovi, nove tehnologije, novi softver i novi uređaji. Sajam je u predpandemijskim godinama posjećivalo više od 100.000 ljudi, a štandove je imalo oko 2500 tvrtki iz cijelog svijeta.

Sljedeće godine, od 27. veljače do 2. ožujka 2023. u prostor Fira Barcelona dolazi Sports Tomorrow Congress. Dogovorili su se to organizator MWC-a GSMA organizacija i nogometni klub Barcelona.

FC Barcelona će kroz svoj događaj predstavljati inovacije i istraživanja o temama iz industrije sporta, prehrane te digitalne sfere. Bit če govora o medicini, fizioterapiji, analizi podataka. Tema sljedećeg izdanja kongresa za 2023. je "Minds Behind The Game” te će se detaljnije baviti ulogom uma u performansama sportaša kao i kognitivnim primjenama umjetne inteligencije u svim domenama sportskog sektora.

Izvor: FC Barcelona

Kongres se seli u termin MWC23, nakon što je prethodno održavan na Barceloninom stadionu Camp Nou te je uključivao govornike iz kluba FC Barcelona, La Liga, NBA i NFL. U 2021. godini sudjelovalo je 2000 ljudi, uz 282 stručnjaka.

Dogovor o kolokaciji događaja Sports Tomorrow Congress ima za cilj stvoriti novu platformu za tvrtke i dionike u sportskim i tehnološkim sferama za okupljanje, sklapanje poslova i lansiranje proizvoda.

Sports Tomorrow Congress 2021
Izvor: Youtube

Smisao spajanja dva događaja u jedan je stvaranje novih poslovnih prilika u mobilnim i sportskim ekosustavima. Predsjednik FC Barcelone Joan Laporta očekuje da će kolokacija pretvoriti Sports Tomorrow Congress u “globalnu referentnu točku u području povezivanja tehnologije i sporta, a također će pomoći projektiranju grada Barcelone kao svjetske prijestolnice u ovom sektor".