PETOLJETKA

Samsung ulaže veliki novac u tehnologije sljedeće generacije

Autor Krunoslav Ćosić

Plan se odnosi na sljedećih pet godina, a iznos se kreće u tisućama milijardi korejskih wona

Izvor: Jerome Cid / Alamy / Alamy / Profimedia

Samsung u periodu od 2022. do 2026. planira uložiti 450 bilijuna KRW (355,8 milijardi dolara) u različite segmente uključujući čipove i biofarmaceutske proizvode, što je više od ulaganja u prethodnih pet godina, tijekom kojih su uložili 330 bilijuna KRW.

Povećanjem ukupnih ulaganja nastojat će ubrzati dugoročni rast jačanjem proizvodnje tehnologija sljedeće generacije. Samsung također planira zaposliti više od 80.000 zaposlenika, što je također povećanje u usporedbi s 40.000 ljudi koje su zaposlili u posljednje tri godine, prenosi Mobile World Live.

Izvor: Paolo Galasso / Alamy / Alamy / Profimedia

Korejski div, proizvođač čipova i potrošačke elektronike, ističe da će 80 posto planiranih ulaganja biti uloženo na domaćem tržištu Južne Koreje. Lokalno financiranje predviđa povećanje od 44 posto. Iznos uključuje 240 bilijuna KRW uloženih u kolovozu 2021.

Iz Samsunga ističu da je osiguranje domaćih lanaca opskrbe čipovima i drugim proizvodima od vitalnog značaja za gospodarski razvoj i sigurnost Južne Koreje. Tvrtka je u prvom tromjesečju 2022. zabilježila neto dobit od 11,1 bilijuna KRW, što je porast od 56,6 posto u odnosu na prethodnu godinu, uz rast prihoda od 19 posto uglavnom potaknut skoro 40-postotnim povećanjem prodaje poluvodiča.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI