LOŠE NAKON KORONE

SNAPCHAT: Sumorni izgledi za poslovanje

Autor Davor Dakić

Makroekonomsko okruženje se pogoršalo brže nego što se očekivalo

Izvor: snapchat

Snap, matična tvrtka među mladima popularne aplikacije Snapchat, snižava prognoze što se tiče poslovanja. U drugom tromjesečju će izvijestiti o prihodima i osnovnoj dobiti, ali očekuju nižu razinu svojih očekivanja, navodeći pogoršanje makroekonomskih uvjeta i sumorne izglede.

Iz Snapa ističu da su ažurirali svoje smjernice od objave zarade u prvom tromjesečju. Čimbenici su uključivali geopolitičke sukobe i pandemiju Covid-19 bolesti (koronavirusa), za koju Snap vjeruje da može utjecati na njihovo poslovanje, financijsko stanje, rezultate poslovanja i izglede.

Kratkoročno, Snap je izjavio da će prijaviti prihod i korigirati EBITDA, prenosi Mobile World Live. Snap je u drugom tromjesečju 2022. predviđao rast prihoda od 20 do 25 posto na godišnjoj razini i prilagodio je temeljnu zaradu tako da iznosi 50 milijuna dolara.

Izvor: Pexels

Financial Times je izvijestio da je izvršni direktor Evan Spiegel poslao dopis osoblju u kojem se objašnjava situacija. Navodi da se Snap kao i drugi suočava s rastućom inflacijom i kamatnim stopama, nedostatkom lanca opskrbe i prekidima radne snage, promjenama politike platforme i ratom u Ukrajini kao čimbenicima.

Okruženje je pogodilo društvene mreže i oglašivače na koje se oslanjaju za prihod. Zapošljavanje u tvrtki i ulaganja također se odvijaju sporijim tempom od planiranog s obzirom na okruženje, dodao je Spiegel.

Tijekom lockdowna zbog Covid-19 (koronavirusa) Snap je doživio neosporan procvat, s porastom prihoda od 116 posto u drugom tromjesečju 2021.

Izvor: Souvik Banerjee, Pixabay

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI