NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

FINANCIAL TIMES: Ovo su najbrže rastuće tvrtke u Europi 2022

Autor Davor Dakić

Među 1000 tvrtki najviše ih je iz Italije, a slijedi Njemačka

Izvor: Shutterstock

Znate li koje su tvrtke najbrže rastuće u Europi te u kojim industrijama posluju? Šesta godišnja lista najbrže rastućih europskih tvrtki, koju je objavio Financial Times, donosi popis tvrtki koje su u periodu od 2017. do 2020. imale najveći rast prihoda.

Na vrhu liste FT 1000 list je Swappie s rastom od 477,4 posto, finska tvrtka s 218 zaposlenih koja se bavi kupnjom i prodajom obnovljenih pametnih telefona. Slijedi Kilo Health iz Litve koji se bavi zdravstvenom zaštitom (rast 450,1 posto, imaju 177 zaposlenih), a na listi je britanski OCI na trećem mjestu s rastom prihoda od 409,6 posto (32 djelatnika). Bave se financijskim servisima.

Izvor: Swappie

Izvor: Kilo Health

OnlyFans s 800 zaposlenih također dolazi iz Velike Britanije, a radi se o stranici za odrasle na kojima je moguć direktan video kontakt s osobom koja na taj način prodaje svoje usluge. U 2020. godini imali su 316,7 milijuna prihoda dok su u 2017. godini ostvarili 2,6 milijuna eura.

Italija je zemlja s najviše tvrtki na listi, s njih 235. Njemačka je druga sa 194, a slijedi Velika Britanija sa 155. Poredak FT 1000 kreiran je složenim postupkom, ali treba uzeti u obzir kako rang ljestvica ne nudi u potpunosti stvarnu situaciju jer neke tvrtke ne objavljuju javno svoje brojke dok neke nisu sudjelovale iz drugih razloga. Cijelu listu možete pogledati na FT.com.

Izvor: Financial Times

Pravo sudjelovanja imale su tvrtke iz ovih zemalja: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Monako, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI