MOBILE WORLD CONGRESS

JOŠ JEDAN SAJAM JE ODGOĐEN: MWC Shanghai 2022

Autor Krunoslav Ćosić

Pandemija je utjecala na još jedan MWC koji je odgođen. Možda i otkazan u potpunosti

Izvor: MWC

Sjećamo se 2020. godine, početka veljače kad je GSMA asocijacija donijela odluku da se Mobile World Congress u Barceloni (MWC20) otkazuje u potpunosti. Bio je to prvi sajam koji je otkazan i izazvao je veliki šok u tehnološkom svijetu.

U međuvremenu, ovogodišnji MWC22 iz veljače je pokazao da se industrija sajmova vraća - Barcelonu je posjetila 61.000 ljudi. Sljedeći veliki sajam na koji ćemo ići je IFA 2022 u Berlinu. Oni koji su planirali posjetiti MWC u Šangaju morat će otkazati svoje planove jer je organizator GSMA odgodio MWC Shanghai 2022, navodeći probleme oko pandemije Covid-19 (koronavirusa) i povezane mjere koje su u tijeku u gradu domaćinu.

Izvor: MWC

U priopćenju GSMA ističe kako sudionici i partneri iz industrije nisu bili u stanju samouvjereno nastaviti s pripremama za događaj, koji je prvobitno trebao početi 29. lipnja. Odluka je došla u vrijeme stalnih ograničenja u nekoliko kineskih gradova, uključujući Šangaj, dok vlasti pokušavaju smiriti slučajeve Covid-19. Znamo da Kina ima nultu toleranciju prema ovoj bolesti.

GSMA je dodao da će nastaviti surađivati s nadležnim tijelima za realizaciju sljedećeg MWC događaja u ovom gradu koji je potpuno blokiran. Izvršni direktor GSMA Ltd John Hoffman naglasio je široko rasprostranjene prednosti "pozivanja industrije" u smislu poticanja "inovacije i dijaloga koji uistinu otključava moć povezivanja kako bi ljudi, industrija i društvo napredovali".

Izvor: MWC

“Dok učimo živjeti u ovom novom svijetu razbiti ćemo kodeks o tome kako okupiti ljude kako bismo mogli nastaviti s poslom koji volimo”, dodao je Hoffman još i ovo:

"Uvijek smo znali da bi vraćanje serije događaja MWC zahtijevalo odgovorno vodstvo i kontinuirano prosuđivanje u odnosu na lokalne i globalne okolnosti.” Prethodno MWC izdanje održano je u veljači 2021., a organizacija je kasnije tijekom godine bila domaćin MWC događanja u Barceloni (krajem lipnja) i u Los Angelesu.

Izvor: MWC