mrežne infrastrukture

NIŽI TROŠKOVI: Transformacija u otvorene i cloud-native mreže

Autor Krunoslav Ćosić

Dell nastoji ukloniti složenost procesa i ubrzati implementaciju modernih mrežnih infrastruktura

Izvor: Dell Technologies

Uz nova Dellova rješenja pojednostavit će se i ubrzati implementacija moderne, otvorene mrežne infrastrukture. Rješenja su namijenjena pružateljima komunikacijskih usluga (CSP-ovima) kako bi olakšali transformaciju u otvorene, cloud-native mreže.

Novost su Dell Telecom Cloud Foundation rješenje, Dell Open RAN Accelerator platforma te nova telekomunikacijska rješenja i laboratorijske mogućnosti. Pružatelji komunikacijskih servisa mijenjaju način na koji grade i postavljaju otvorene mreže kako bi mogli razvijati inovativne usluge koje hvataju ključne prednosti edgea.

Dell Telecom Multi-Cloud Foundation

Rješenje uključuje Dell hardver, Dell Bare Metal Orchestrator softver za upravljanje i CSP-ov izbor integriranih softverskih platformi telekomunikacijskog clouda, uključujući Red Hat, VMware i Wind River. Pomaže CSP-ovima da brže izgrade i implementiraju otvorene cloud-native mreže uz niže troškove i manju složenost procesa.

Nakon implementacije CSP-ovi će imati skalabilni temelj clouda koji obuhvaća core, edge i RAN platformu za otvoreno hardversko i softversko okruženje. Osim toga, osigurat će veću fleksibilnost dizajna te integraciju otvorenih mrežnih funkcija i diferenciranih edge usluga.

Izvor: Dell Technologies

Dell Open RAN Accelerator Card

Razvijen je u suradnji s tvrtkom Marvell. Nova inline 5G Layer 1 procesorska kartica za vRAN i Open RAN rješenja dizajnirana je za Dell PowerEdge i druge poslužitelje bazirane na x86 serverima. PCIe
akceleratorska kartica donosi istu Marvell OCTEON Fusion tehnologiju i performanse današnjih vodećih 5G radio mreža u Open RAN ekosustav.

Dell Open Telecom ekosustav laboratorijskih rješenja

Integrirana platforma pomaže CSP-ovima i partnerima da sigurno povežu svoje laboratorijske resurse s Dell laboratorijom i infrastrukturom. Korištenjem ovog rješenja CSP-ovi mogu brže razviti te plasirati 5G i edge telekomunikacijske usluge na tržište uz značajno smanjenje rizika i troškova, a sve zahvaljujući najnovijoj DevOps tehnici za provođenje testova koji su brži od ručnog testiranja.