KRAJ PODRŠKE

BLACKBERRY Prodaje mobilne patente za 600 milijuna dolara

Autor Krunoslav Ćosić

Bivši gigant u proizvodnji mobilnih telefona se rješava svojih patenata

Izvor: Pixabay

BlackBerry je sklopio dogovor o prodaji preostalih patenata povezanih s njegovim ugašenim mobilnim poslovanjem specijaliziranoj IP tvrtki, a vrijednost transakcije je 600 milijuna dolara. Bivši proizvođač uređaja dobit će 450 milijuna dolara nakon sklapanja ugovora, a ostatak će biti plaćen u ratama, objavio je Mobile World Live.

Imovina koju BlackBerry prodaje uglavnom se odnosi na mobilne uređaje, razmjenu poruka i bežično umrežavanje te će biti prodana američkoj tvrtki Catapult IP Innovations, pod pretpostavkom da dogovor prođe preko regulatora.

Izvor: Pixabay

Catapult IP Innovations je tvrtka osnovana za kupnju imovine i podržana je posudbom koja uključuje kanadski mirovinski fond.

Prodaja patenata najnoviji je korak prema konačnom zatvaranju knjige o nekada iznimno uspješnom poslovanju BlackBerryja s pametnim uređajima koji su osvojili mnoge poslovne ljude u svijetu, a u pozadini je BlackBerry nudio softver prilagođen poslovnim potrebama.

U siječnju 2021. BlackBerry je potvrdio medijske izvještaje da je prenio nekoliko svojih mobilnih patenata Huaweiju. U siječnju 2022. je ukinuta podrška za BlackBerryjev posljednji operativni sustav i povezani softver za telefone.

Izvor: Pixabay

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI