POSAO SE RAZVIJA

OD SLJEDEĆE GODINE Porsche proširuje svoje inženjerske i tvorničke kapacitete

Autor Krunoslav Ćosić

Proizvođač sportskih automobila Porsche u Aziji vidi daljnje mogućnosti rasta, uz postojeće lokacije poput one u Hrvatskoj

Izvor: Porsche

Porsche ima dugu tradiciju korištenja inozemnih razvojnih mjesta u potrazi za savršenim sportskim automobilima i uslugama koje dolaze u sljedećem periodu. Od sljedeće godine kapaciteti će se dodatno povećati uključivanjem novog stalnog mjesta za istraživanje i razvoj u Kini. Tvrtka time jača svoju prisutnost na tržištima u razvoju jugoistočne Azije.

Osim projekata, poput implementacije prve prekogranične mreže za punjenje visokih performansi u regiji u suradnji sa Shellom, Porsche će u Maleziji postaviti malu lokalnu tvornicu kako bi se pridružio mreži proizvodnih lokacija tvrtke. Vozila će posebno odgovarati lokalnim zahtjevima i bit će dostupna samo za Maleziju.

Mreža lokacija za istraživanje, razvoj i testiranje kojom upravlja Porsche nalazi se na nekoliko kontinenata i svi su izravno povezani s inženjerskim domom tvrtke u Weissachu (Njemačka). Oni se kreću od smrznutih jezera Arjeplog na sjeveru Švedske, gdje se provodi većina ispitivanja ekstremnog hladnog vremena, do jedinstvene klime i cesta pronađenih u Johannesburgu u Južnoj Africi do suhe vrućine Kalifornije u SAD-u.

Izvor: infinum.com

Drugi primjer dugogodišnjih globalnih ulaganja već je uspostavljen u Porsche Digitalu, podružnici Porschea osnovanoj 2016. Tvrtka se koncentrira na istraživanje i razvoj novih digitalnih usluga usmjerenih na klijente, a sjedište joj je u Njemačkoj s ključnim uredima u SAD-u, Španjolskoj, Kini, Izraelu i Hrvatskoj (nastao suradnjom s hrvatskom tvrtkom Infinum).