B2B SaaS

HRVATSKI IT PROIZVOD Koriste ga vodeći svjetski brandovi u potrošačkoj elektronici

Autor Krunoslav Ćosić

Kliker je još jedan uspješan izvozni proizvod u hrvatskom IT sektoru

Izvor: Kliker

Domaće market intelligence rješenje tvrtke Strategio trenutno je dostupno u 17 zemalja Europe, a najnovija lokalna podružnica otvorena je u Švedskoj kako bi se približili skandinavskom tržištu. U obliku web aplikacije koja se ugovara po SaaS modelu, Kliker koriste vodeći svjetski brandovi u potrošačkoj elektronici poput Samsunga, Xiaomija, Acera, Gorenja i Boscha.

Kliker prikuplja javno dostupne podatke s internetskih stranica trgovaca (s njihovih webshopova) i sprema sve te informacije u jedno skladište podataka. Podaci se potom obrađuju i kroz sučelje aplikacije Kliker prikazuju korisnicima kroz napredne analitičke module.

Kliker pokriva 30-ak kategorija proizvoda iz segmenta potrošačke elektronike te malih i velikih kućanskih aparata. To su kategorije na kojima je aplikacija razvijena i gdje je osim tehničkog znanja potrebnog za razvoj aplikacije, uloženo značajno poslovno znanje i iskustvo rada u industriji potrošačke elektronike.

Izvor: Kliker

U razvoju su nove kategorije robe poput artikala za uređenje doma, sporta i mode. Arhitektura je dizajnirana na način da može podržati skalabilnost u geografskom, ali i u sadržajnom smislu. Kroz idućih nekoliko godina cilj Klikera je razviti platformu za robu široku potrošnje, no preduvjet za to je online prisutnost većine velikih trgovaca, što u Hrvatskoj još uvijek nije slučaj.

„U idućih 18 mjeseci planiramo širenje organizacije u Mađarskoj, Izraelu te Njemačkoj i Švicarskoj“, govori direktor tvrtke i jedan od osnivača Marko Dragić te dodaje: „Naša go-to-market strategija je uspostavljanje lokalnih ureda na svim zrelim tržištima kako bismo osigurali najbolju moguću uslugu za trenutne klijente i stvorili preduvjete za daljnji rast.“