ICE MAKER

STIŽE NOVI TOPLINSKI VAL Krajnje je vrijeme za nabavu ledomata

Autor Krunoslav Ćosić

Za samo 8 minuta dobit ćete led spreman za hlađenje različitih napitaka, ali i voćnih salata

Izvor: Aliexpress

Ledomat se spaja na 220 volti, ima snagu od 100 W, a omogućuje različite veličine leda kako biste dobili odgovarajuće kockice za koktele, obični sok, a možda želite i neke druge vrste napitaka rashladiti. Vidjeli smo da neki ljudi kockice leda stavljaju u pivo i u vino. Dobro će vam doći kockice leda i u voćnim salatama. Uglavnom, male kockice leda idu u crno vino, velike u Cola napitke.

Izvor: Aliexpress

Veličina kockice leda je 7 do 9 grama, a led će biti spreman za upotrebu nakon 8 do 15 minuta. Kroz 24 sata može proizvesti 12 kilograma leda. Dimenzije cilindričnog Xeoleo ZHB-15 ice maker ledomata su 328 x 358 x 242 mm pa da možete predvidjeti mjesto u kuhinji ili na balkonu. Dostupan je u dvije boje - srebrnoj i crvenoj, a cijena ledomata je oko 200 američkih dolara.

Izvor: Aliexpress

Izvor: Aliexpress

Kako funkcionira Xeoleo ledomat? Natočite 2,2 litre vode i pokrenete uređaj te 8 minuta kasnije dobit ćete 9 kockica leda veličine 25 x 20 mm odnosno 30 x 25 mm. Nakon što se u uređaju napravi led, uz infracrveni senzor automatski prestaje pravljenje leda. Nestane li vode u ledomatu pojavit će se svjetlosna oznaka koja će vas na to upozoriti. Samo dodate dodatnu količinu vode i proces se automatski nastavlja.

Izvor: Aliexpress