BEZBRIŽNO LJETO

INFRACRVENI ANTIPRURISTIČNI STIK Riješite se dosadnog svrbeža

Autor Dijana Kaćanski

Kako vam dosadni komarci ne bi pokvarili ljetni ugođaj, nabavite stik i jednostavno nastavite uživati

Izvor: Aliexpress

Tijekom ljetnih mjeseci svjesni smo postojanja komaraca koji se nastanjuju na svim područjima osim polarnih, pustinjskih i područja viših od 1500 metara. Komaraca ima raznih vrsta, većinom nisu opasni, a treba ih se čuvati i pripaziti na njih jer se najčešće nastanjuju u blizini vode, neovisno o njezinoj veličini i kvaliteti.

Komarce obično privlači toplina, znoj i miris tijela kao i izdisanje ugljičnog dioksida koji mogu osjetiti i na velikoj udaljenosti. Prilikom uboda ispuštaju slinu koja sadrži određene bjelančevine koje naš imunološki sustav prepoznaje kao prijetnju i reagira obrambeno. Zbog toga dolazi do iritacije ili upale, a rezultat se očituje u osipu i svrbežu koji može potrajati i nekoliko dana.

Izvor: Aliexpress

Mnogi stručnjaci savjetuju upotrebu različitih sprejeva i krema protiv komaraca, dok su drugi skloniji tretiranju uboda prirodnim lijekovima poput leda, limuna, češnjaka i drugih. Sva ova sredstva nisu baš praktična za upotrebu u prirodi gdje se ugrizi komaraca najčešće događaju pa je Xiaomi Youpin Qiaoqing stik s cijenom oko 14 američkih dolara, dužine samo 10,2 cm i širine 1,8 cm izvrstan odabir.

Korištenje je prilično jednostavno. Nakon dugog uključivanja, oko 3 sekunde, indikatorsko svjetlo je plave boje i temperatura 40°C, nakon toga se još jednom pritisne tipka za uključivanje i indikator pokazuje crveno svjetlo, a temperatura je 50°C. Tada proizvod djeluje 20 sekundi i automatski se isključuje.

Ovaj antipruristični stik koristi infracrvenu pulsnu tehnologiju, a zbog precizne kontrole temperature, siguran je i neškodljiv za okoliš. Za razliku od sličnih proizvoda koji se oslanjaju samo na grijanje, ovaj proizvod ima ugrađeno linearno djelovanje s malom potrošnjom energije. Područje koje svrbi ugodno umasira, potiče cirkulaciju krvi i protok iste u području ugriza te tako ubrzava ublažavanje neugodnog svrbeža.

Koristite ga u uredu, na otvorenom i imajte ga uvijek pri ruci u svom domu, a kako je pogodan za djecu i sve dobne skupine te jednostavan za upotrebu, bit će vam neizostavni dodatak ovog ljeta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI