OLAKŠAJTE SI

VODIČ ZA DAROVE: Googleovih 100 prijedloga za poklone za blagdane

Autor Ivan Vukić

Ako ne znate što pokloniti za predstojeći Božić i novu godinu inspirirajte se s ovih 100 ideja

Izvor: Shutterstock

Google je za najljepše doba godine na svojem blogu objavio Holiday 100, popis 100 darova u kategorijama kao što su dom i vrt, čarape, wellness i putovanja. Za mnoge je blagdanske kupce to i najstresnije razdoblje jer nemaju ideju što pokloniti.

Prema anketi koju je Google proveo na uzorku od 800 kupaca njih 41% smatra da je blagdanska kupnja teška jer im je potrebno više ideja što pokloniti, a 23% se osjeća neinspirirano. Blagdanskih 100 je Googleov godišnji popis od 100 ideja za darove.

Pronaći ćete na toj listi kakvi trendovi kupnje vladaju i inspiraciju za darove u kategorijama kao što su Dom i vrt, Odjeća i dodaci, Elektronika, Ljepota, Igračke i igre te Zdravlje i dobrobit. Bez obzira koliko dugačak ili zastrašujući vaš popis može biti zasigurno ćete pronaći nešto za svakoga u Holiday 100. Možda usput na listi otkrijete nešto i za sebe.

Izvor: Natalia Danko / Panthermedia / Profimedia

Ovo su od nekih ovogodišnjih glavnih trendova i ideja za darove koje predlaže Google:

• Interes za pretraživanje pojma gumica za kosu dosegnuo je najvišu razinu svih vremena u ožujku 2023.
• "Grijač za svijeće Cozyberry" bio je top-trend artikl u kategoriji interijera u posljednjih 12 mjeseci.
• Laboratorijski uzgojeni dragulji pojavljuju se na ovogodišnjem popisu nakon što se ove godine udvostručio interes pretraživanja za "laboratorijski uzgojene dijamantne teniske ogrlice".
• Umorni ste od psa koji stalno spava u vašem krevetu? Razmislite o krevetu za pse jer je interes za pretraživanje za takvo nešto ove godine porastao za više od 1650%.
• DIY dekor je u modi. Interes za pretraživanje pojma "puzzle vaza" porastao je za više od 1150% tijekom prošle godine, a u 2023. pretraživan je više nego ikada prije.

Na poveznici ćete pronaći Googleov popis Holiday 100, a proizvode možete pretraživati i po raznim kategorijama.