VLAŽNOST KOŽE

TESTIRAJTE KOŽU LICA Bez odlaska u kozmetički salon

Autor Dijana Kaćanski

S dolaskom hladnijih dana i početkom grijanja unutarnjih prostora koža počinje gubiti vlagu, možemo vam pomoći

Izvor: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Već je svim pripadnicama ljepšeg spola jasno da je vlažnost kože jedna od važnijih pokazatelja lijepog izgleda naše kože. Puno je savjeta kako povećati i održati optimalnu vlažnost, a najbitnija je njega.

Uz njegu odgovarajućim preparativnim i dekorativnim proizvodima na hidrataciju kože utječu i vanjski čimbenici.

Osim intenzivnih sunčevih zraka, stresa i umora na kožu lica utječe i hladan kao i zagađen zrak, a veliku pozornost u sezoni grijanja treba posvetiti vlažnosti zraka koja bi trebala varirati između 40 i 70% dok je u grijanim prostorima ona ponekad vrlo niska, čak samo 10%.

Izvor: Aliexpress

Zbog svega navedenog trebali bi često mjeriti vlažnost u prostorijama ili testirati kožu lica da ne dođe do deficita vlage u koži.

Veliki broj kozmetičkih salona posjeduje aparate kojima se može izmjeriti vlaga u koži kao i kritične zone, ali ako želite sami na pametan način provjeriti koja je razina vlažnosti u vašoj koži, razmislite o nabavci digitalne olovke za testiranje kože po cijeni oko 16 američkih dolara.

Ovaj digitalni uređaj koristi najnoviju tehnologiju analize bioelektrične impedancije i ima više funkcija – testira vlažnost , masnoću i elastičnost kože.

Izvor: Aliexpress

Pritiskom ovog uređaja na kožu na LCD zaslonu sa zelenim pozadinskim osvjetljenjem mogu se vidjeti vrijednosti vlažnosti i masnoće u koži, a kod nepovoljnih rezultata provjere, odnosno kada je vlažnost niža od 35%, pozadinsko osvjetljenje je crveno kao upozorenje za nedovoljnu vlažnost kože.

Olovka za testiranje kože ima i memorijsku funkciju budući pamti posljednja tri mjerenja pa je tako moguća usporedba s prošlim vrijednostima.

U tu svrhu možete prvo izmjeriti postotak vlažnosti, elastičnosti i masnoće kože, nakon toga nanijeti uobičajene ili nove preparativne proizvode i još jednom izmjeriti iste parametre pa na temelju toga odrediti da li određeni proizvod odgovara vašoj koži.

Ova digitalna olovka veličine 15 x 3 x 2,4 centimetara praktična je za nošenje u torbici i velika je pomoć u stalnoj kontroli vlažnosti kože pa će na taj način vaša koža uvijek biti blistava, zdrava i lijepa.