SVE NA VRIJEME

Kad je najbolje vrijeme za blagdansko putovanje i kupnju?

Autor Krunoslav Ćosić

Trendovi Google Karata na kojima ćete sigurno biti zahvalni

Izvor: Google

Blagdani su opet pred nama. Iako volimo miris i dizajn papira za zamatanje te miris svježe pečenih medenjaka dugi redovi i beskrajni promet u blagdanskoj sezoni dovoljni su da bilo koga pretvore u Scroogea.

Kako bismo vam pomogli da ovu blagdansku sezonu provedete kao profesionalac prikupili smo predviđanja prometa Google Karata, popularna vremena i trendove aktivnosti.

Najbolje vrijeme za putovanje

Bez obzira kad krećete na put možete nadmudriti vožnju u kolonama tako da odaberete pravo vrijeme za polazak. Provjerite prošlogodišnje prometne obrasce putem Google Maps aplikacije kako biste isplanirali svoje putovanje. Jednostavno nakon odabira rute odaberite datum i vrijeme kada planirate putovati i dobit ćete prognozu vremena vašeg putovanja.

Najbolje vrijeme za obavljanje obaveza

Blagdanske gužve su uobičajena gnjavaža pa krenite ranije u kupnju. Google preko Popular Times može odrediti najbolje i najgore vrijeme za posjet mjestima koja su vam najpotrebnija tijekom praznika tako da kasnije možete provesti više vremena slaveći, a manje vremena čekajući u redu.

Izvor: Shutterstock

Tražite slatkiše? Možete očekivati da ćete stajati u redu u pekari u subotu u 10 sati, ali najbolje ćete šanse izbjeći gužvu ako trgovinu posjetite u ponedjeljak u 15 sati.

U misiji ste nabaviti sve što vam je potrebno da budete domaćica? Trgovine mješovitom robom vjerojatno će svaki dan biti zagušene, ali za očekivati je da su vikendi ipak najkritičniji. Odite u trgovinu u utorak ujutro, na primjer.

Najpopularnije aktivnosti za odmor

Od blagdanskih tržnica do klizališta svugdje će blagdanske aktivnosti biti na vrhuncu. Ponovo pogledajte u Google Maps aplikaciju i provjerite kad je najbolje za krenuti.

Ne zaboravite na kupnju božićnog drveta, bilo pravog ili plastičnog, iako ćete ono pravo drvo nakon siječanjskih prvih dana moći i reciklirati odnosno zakopati u svojem dvorištu ili ustupiti drugima koji će za posaditi kako vi iz njega naraslo veliko drvo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI