Pass i Pay se spajaju

MOBILNO PLAĆANJE: Samsung spaja dvije aplikacije

Autor Krunoslav Ćosić

Funkcionalnost se širi i na pametni dom te na pametne automobile

Izvor: Samsung

Samsung Electronics je najavio planove za integraciju značajki svoje usluge Samsung Pass, biometrijske provjere autentičnosti (otisak prsta i prepoznavanje lica te za prijavu na web stranice više nije potrebno unositi ID i lozinku), u svoju aplikaciju za plaćanje Samsung Pay, a ažuriranje bi trebalo biti predstavljeno na domaćem tržištu u Južnoj Koreji.

Samsung Pay: Birthday party
Izvor: Youtube

Samsung Pay, interni sustav plaćanja južnokorejskog tehnološkog diva, u početku je podržavao samo pohranu kreditnih, debitnih i članskih kartica.

Ažuriranje će korisnicima omogućiti pristup digitalnim ključevima za pametne brave za dom i automobile kompatibilne sa SmartThings aplikacijom, Samsungovom aplikacijom za automatizaciju doma. Korisnici će također moći dijeliti svoje digitalne ključeve s drugima.

Ostale značajke ažurirane aplikacije uključuju pohranu kupona, kino karata i voznih karti s partnerskim dobavljačima uključujući Megabox i Korean Air. Nadograđeni Samsung Pay također će omogućiti korisnicima pregled svoje digitalne imovine, podržavajući određene kripto burze.

Ažuriranje, koje će automatski prenijeti korisničke kartice, digitalne propusnice i pametne brave sa Samsung Pass na Samsung Pay dostupno je za sve proizvode koji podržavaju Samsung Pay sa softverom Android 9 ili novijim. U budućnosti će se ova funkcionalnost, nakon Koreje, proširiti i na druge regije u svijetu.