PROTIV PRAŠINE

MOŽDA VAM BAŠ OVO TREBA: Očistite svoj smartphone

Autor Ivan Vukić

Izgledaju kao štapići za uši, a uz čišćenje telefona mogu se iskoristiti i u kupaonici

Izvor: Aliexpress

U pakiranju dolazi 10 malih četkica za čišćenje. Čišćenje telefona, tipkovnice, tuš glave, a možda i ušiju. Iako nismo sigurni za ovo potonje. Mogu se koristiti za čišćenje slamki za piće, pištolja za prskanje vode i boje, opreme za tetoviranje, šivaćih strojeva, dijelova motora automobila.

Pogledate li svoj pametni telefon primijetit ćete veći broj otvora. U otvore može ući prašina i druga prljavština. Ulaz za punjenje baterije, ulaz za slušalice, rupice odnosno perforacija kroz koju dolazi zvuk iz zvučnika. Sve su to mjesta u koja, htjeli ne htjeli, ulazi prljavština.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Četkice su jednostavne za korištenje, dužine su 16 x 0,6 centimetara, mase 10 grama. Fini vrhovi vrlo lako ulaze u sitne rupice i čiste ih efikasno. Konkavni i konveksni dizajn olakšava korištenje. Primjena im je u rupicama promjera većeg od 7 milimetara. Na vrhu se nalazi najlonski nastavak koji neće oštetiti predmet koji se čisti.

Nakon što očistite svoj smartphone možete nastaviti čistiti tipkovnicu računala, a i glava tuša će vam biti zahvalna jer ćete i nju pročistiti, ukoliko tuš sadrži silikonske mlaznice u koje se kamenac niti ne hvata, ali ga ipak treba očistiti. Možete to napraviti jednostavnim trljanjem samih vrhova mlaznice glave tuša, što je poželjno s vremena na vrijeme, ali ovo je daleko elegantnije rješenje.