NOKTI

LIJEPI I UREDNI Putem seta s brzim i praktičnim djelovanjem

Autor Dijana Kaćanski

Danas neizostavni ritual pripadnica ljepšeg spola odnosi se na uređivanje noktiju, učinite to profesionalno

Izvor: amazon

U cjelokupni izgled lijepe i njegovane dame svakako ubrajamo nokte koji pokreću cijeli niz postupaka kako bi bili usklađeni s ostatkom imidža. Bez obzira da li su nokti crveni ili u nijansama boje kože, plavih ili crnih preljeva, ukrašeni šljokicama ili prahom zlatne boje, ili ih ostavljate prirodnima, najvažnije je da su adekvatno njegovani i redovito uređivani.

Izvor: amazon

Uređivanje noktiju poznato je od davnina. Još su u staroj Indiji, od 5 do 3 tisuće god.pr. Kr. žene uređivale i bojale svoje nokte pomoću kane i time pokazivale svoj socijalni status i ljepotu. U Babilonu su oko 3 tisuće god.pr.Kr. muškarci bojali nokte – plemići u crnu boju, a obični ljudi u zelenu.

U isto vrijeme je nastao prvi lak za nokte napravljen od posebne mješavine u Kini koji je bio ružičasto-crvenih nijansi.

Izvor: amazon

Od tada pa sve do danas razvijale su se mnoge tehnike uređivanja i uljepšavanja noktiju, a sada ih je na profesionalni način moguće urediti pomoću električnog seta za uređivanje noktiju po cijeni od oko 50 eura s tim da bi proizvod trebalo naručiti preko Slovenije.

Profesionalni set za uređivanje noktiju sastoji se od električne brusilice za nokte što uređivanje čini puno lakšim i bržim od manualnog rada. Brusilica je opremljena s pet različitih nastavaka koji služe za brušenje, rezbarenje, rezanje, oblikovanje, poliranje, uklanjanje gela i žuljeva oko noktiju i drugo.

Uređaj ima podesivi LED zaslon za prikaz smjera i brzine rotacije i odgovarajuće brzine, a baterija nakon 2,5 sata punjenja omogućava 10 sati rada. Minimalističkih je linija i siguran za korištenje dok detaljni priručnik omogućuje jednostavnu uporabu.

Zbog svih karakteristika ovaj se set može preporučiti početnicama za kućnu upotrebu, ali i profesionalcima za upotrebu u salonima ljepote.

Dimenzije 15,5 x 6,5 cm omogućavaju spremanje uređaja u svaku torbu pa ga je lako nositi na put ili bilo gdje i predstavlja pametan izbor za kompletno uređivanje noktiju.