PRECIZNA TEMPERATURA

SAVRŠENO PEČENO MESO Uz praktični bluetooth termometar

Autor Dijana Kaćanski

Bliži se dio godine kada razmišljamo o pripremi ukusnih jela, prigodnih kolača i finih pečenja

Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Većina pripadnica ljepšeg spola već pomalo počinje planirati specijalitete koje će pripremati u sljedećem mjesecu za blagdane pa se tako pripremaju popisi namirnica za izradu prigodnih keksa, kolača i torti, uz to će se nabaviti odgovarajuće povrće i voće kao i dobro vino, a centralno mjesto takvog popisa zauzimaju nezaobilazne mesne delicije.

Mesna jela mogu se pripremiti kuhanjem, pirjanjem, sušenjem, prženjem, ali najbolji okus mesa je uz pripremu u vrućoj pećnici pa se brojne domaćice za svečane trenutke obiteljskih i prijateljskih okupljanja u zimsko vrijeme odlučuju baš za ovaj način pripreme.

Izvor: amazon

Meso koje se priprema u pećnici zahtijeva precizno određivanje temperature pećnice i mesa kao i vrijeme pečenja pa ne bi bilo loše u tu svrhu koristiti bežični termometar za pečenje kojim se upravlja putem bluetootha.

Bežični termometar koristi besplatnu aplikaciju za pametne telefone i tablete te putem jedinstvene mikroelektronike i tehnologije podaci o mjerenju temperature senzora od nehrđajućeg čelika prenose se bežično na pametni telefon.

Izvor: amazon

Vrlo jednostavno se podaci o pečenju mogu u bilo kojem trenutku pratiti na mobilnom telefonu, a kad hrana postigne unaprijed postavljenu temperaturnu vrijednost automatski se aktivira alarm dok napredni algoritam može procijeniti vrijeme pečenja i odmora hrane za planiranje obroka i upravljanje vremenom.

Dva temperaturna senzora mogu istovremeno pratiti unutarnju temperaturu hrane od 0 do 100°C i okolnu temperaturu do 275°C na udaljenosti do čak 10 metara dok ciklus mjerenja i prijenosa iznosi 4 sekunde.

Na ovakav način priprema hrane poput piletine, puretine, ribe, govedine, teletine, janjetine, divljači, svinjetine, patke i hamburgera bit će lakša nego prije, a termometar s bluetoothom pogodan je i za druge tehnike pripreme poput pečenja na roštilju, štednjaku ili pećnici za sušenje.