BUDITE UMJERENI!

TOALET KOJI ĆETE OBOŽAVATI: 'Već si dva sata unutra'

Autor Krunoslav Ćosić

Ne sumnjamo da će biti onih koji će zaboraviti izaći van

Izvor: Kohler / Ferrari / Profimedia

Znamo da neki mogu jako dugo sjediti u toaletu – za to će vrijeme pročitati cijele novine, provjeriti sve društvene mreže i objave prijatelja. Ne potjera li ih netko van postoji mogućnost da će na wc daski sjediti i po dva sata.

Dodamo li klasičnoj toalet daski Bluetooth povezivost te glasovnog pomoćnika Amazon Alexa možda ćemo pisanjem ovog članka nekome učiniti uslugu i boravak učiniti još ugodnijim. I modernijim.

Izvor: Kohler / Ferrari / Profimedia

Američka tvrtka Kohler, koja proizvodi razne stvari za kupaonice i vodovodne instalacije, smatra da je njezin Numi 2.0 najbolje sjedalo u kući. Ali košta nevjerojatnih 10.830 eura. WC visoke tehnologije dolazi s glasovnim upravljanjem te će omogućiti ultimativni pametni dom.

Kohler Numi ima Bluetooth i pomoćnika Alexa koji korisnicima omogućuje reprodukciju glazbe, slušanje vijesti ili provjeru vremenske prognoze. Dolazi čak i s vlastitom glazbenom temom za koju Kohler kaže da se može reproducirati za "imerzivno iskustvo".

Izvor: Kohler / Ferrari / Profimedia

Gledajući praktičnu stranu Numi ima ugrađeni bide s kontrolom temperature, položaja i tlaka vode. Posuda se automatski zamagljuje za učinkovitije ispiranje, a sjedalo i poklopac se mogu otvoriti i zatvoriti bez dodirivanja putem tehnologije koja se aktivira pokretom.

WC školjka je grijana, s mogućnošću podešavanja temperature, a automatski sustav za dezodoraciju uklanja potrebu za osvježivačima zraka u prostoru. Ugrađena LED rasvjeta osvjetljava školjku pa pri noćnom odlasku u kupaonicu nećete morati uključivati svjetlo.

Izvor: Kohler / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI