DOBRO RJEŠENJE

SUPERBASE V: Prvi plug-and-play kućni sustav za pohranu energije

Autor Krunoslav Ćosić

Maksimalna snaga punjenja je 6,6 kWh, a punjač sadrži polučvrste i LFP baterije

Izvor: Kickstarter

Sljedeća generacija kućnog skladištenja energije je stigla. SuperBase V je prvi i jedini kućni sustav za pohranu energije s polučvrstim baterijama za veći kapacitet pohrane, uz naglasak na sigurnosti.

S dvostrukim izlazom od 120 V/240 V, dvostrukim ulazom do 6600 W, najbržim performansama solarnog punjenja u industriji, besprijekornom značajkom UPS-a i prilagodljivim sustavima s kapacitetom pohrane do 64 kWh SuperBase V osigurava superpunjenje bilo kada i bilo gdje.

Zendure Superbase V 6400wh 120v | 240v
Izvor: Youtube

Zendure SuperBase V je prvi plug-and-play kućni sustav za pohranu energije i dizajniran je za cijelu kuću. Uz prilagodljiv energetski ekosustav s dizajnom usmjerenim na korisnika i revolucionarnom tehnologijom SuperBase V postavlja novi standard za kućno skladištenje energije.

Prvi sustav kućnog skladištenja energije na svijetu dolazi s baterijama u polučvrstom stanju. S više od 228 Wh/kg baterije u polučvrstom stanju imaju do 42% više energije po masi u usporedbi s baterijama litij željezo fosfat (LiFePO4). Uz softver za upravljanje baterijom trajanje unutarnje baterije može biti 10 ili više godina.

Izvor: Kickstarter

Polučvrste baterije također predstavljaju manji sigurnosni rizik ako su oštećene, što je kritično za upravljanje energijom u kući. Dodatni kapacitet idealan je za dugotrajne prekide rada.

SuperBase V6400 ima kapacitet pohrane od 6,4 kWh (6438 Wh). Maksimalna konfiguracija za SuperBase V6400 uključuje dvije osnovne jedinice i osam satelitskih baterija ukupnog kapaciteta od 64 kWh. To je dovoljno energije za napajanje tipičnog kućanstva tjedan dana pa i duže.

Izvor: Kickstarter

Jedna SuperBase V može pružiti do 3800 W snage, a dvije jedinice mogu se spojiti zajedno kako bi osigurale do 7600 W. To je dovoljno energije za opskrbu tipičnog kućanstva s perilicom, sušilicom, grijanjem, hladnjakom itd.

Kombinirajući izmjeničnu i solarnu energiju SuperBase V može samostalno puniti do 5150 W ili 6600 W kada je spojen na satelitsku bateriju. SuperBase V se puni iz AC utičnice od 120 V ili 240 V. Na 240 V, SuperBase V može potrošiti 3600 W na AC ulazu i napuniti se za oko 2 sata.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter

Koristeći samo solarnu energiju SuperBase V može puniti do 3000 W. To je dovoljno za potpuno punjenje glavne jedinice za 2 do 3 sata. SuperBase V je kompatibilan sa širokim rasponom solarnih panela drugih proizvođača od 12 V do 150 V i može se lako integrirati u postojeći solarni sustav.

Kada se koristi zajedno s izmjeničnom strujom imat ćete dovoljno energije za punjenje SuperBase V unutar 2 sata. Tvrtka nudi i solarne panele od 400 W. S masom od samo 13,6 kg paneli su oko 30% lakši od usporedivih alternativa, imaju visoku stopu konverzije energije od 22% i imaju izvrsnu otpornost na vodu.

The Ultimate Power Station! Zendure SuperBase V
Izvor: Youtube