MIRNIJI SAN

DEKA S VENTILATORIMA: Rješenje za vruće dane

Autor Igor Martić

Nema više znojenja u toplim ljetnim mjesecima, u pomoć priskače napredna deka

Izvor: Thanko / Ferrari / Profimedia

Japanska tvrtka Thanko razvila je futon deku sa zračnim hlađenjem. Uređaj se zove Fanneru, to je kombinacija riječi "fan" i "neru" što je japanska riječ za "spavanje". Super ventilirana deka ima dva ugrađena ventilatora.

Tvrtka je pronašla novi način za ugodan san u vrućim i znojnim ljetnim večerima. Umjesto da se migoljite kako biste se udobno smjestili dok ste obliveni znojem rješenje je u ventilatorima. Glasnogovornik Thankoa rekao je da je tvrtka htjela riješiti problem koji mnogi imaju, a to je buđenje usred noći kako bi se nakupljena toplina oslobodila. Neki se po noći moraju i pokriti, a to nije nimalo ugodno.

Fanneru rješava oba problema. Uključuje daljinski upravljač za ventilatore tako da se mogu podešavati. Ventilatori se mogu postaviti na tri različite jačine, a također dolaze s funkcijom timera.

Izvor: Thanko / Ferrari / Profimedia

Izvor: Thanko / Ferrari / Profimedia

Deka također ima šest otvora za ventilaciju na unutarnjem sloju tako da čak i bez ventilatora i dalje može ispuštati vrući zrak. Vanjski materijal opisan je kao hladan na dodir i brzo se suši te se može u potpunosti prati u perilici kad se odvoji od ventilatora.

Thanko Fanneru upravo je pušten u prodaju po cijeni od oko 75 eura. Prva serija je već rasprodana.

Izvor: Thanko / Ferrari / Profimedia

Izvor: Thanko / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI