UZ MANJI CO2

GOOGLE MAPS Stiže značajna promjena koja će utjecati na planirane rute

Autor Smartlife

Googleove Karte neće nam više davati najbržu nego ekološki najodrživiju rutu

Izvor: Google

Tijekom ove godine stiže značajna promjena u aplikaciji Google Maps - navigacija će omogućiti da se korisnici kreću održivije u smislu potrošnje energije, ali i očuvanja prirode. Dakle, navigacija više sama po sebi neće korisnicima nuditi najbržu rutu do zadane točke nego onu koja troši najmanje resursa i štiti prirodu.

Za početak će ključan faktor biti potrošnja goriva, a kasnije će se kalkulaciji pridružiti i neki drugi faktori poput ostalih tipova zagađenja i alternativa pješačenjem ili pak vožnjom bicikla. Algoritam pronalaženja puta od točke A do točke B će samostalno od tog trenutka određivati način kretanja korisnika tako da ostavi najmanji trag ugljen-dioksida i drugih štetnih materija po okolinu i planetu.

Izvor: Google

Ipak, korisnici kojima je brzina prioritet i dalje će biti u mogućnosti odabrati pristup najbržoj ruti, ali samo kroz dodatna podešavanja. Zbog ove promjene Google će ažurirati i dodatno poboljšati navigaciju javnim prijevozom.

Korak po korak tj. stanicu po stanicu i raspored kretanja u realnom vremenu bit će još precizniji i dostupniji u većem broju gradova, a naglasak će biti stavljen na električne autobuse, CO2 smanjene načine prijevoza, kao i na vlak, tramvaj i metro.

Rad na poboljšanju javnog gradskog prijevoza prebačen je dijelom i na gradske uprave koje sad mogu bliskije surađivati s kompanijom Google.