SLJEDEĆI NIVO

QUALCOMM I BMW GROUP Suradnja na automatiziranoj vožnji

Autor Ivan Vukić

BMW grupa će koristiti Snapdragon Ride ADAS za sljedeću generaciju sustava autonomne vožnje

Izvor: Shutterstock

Qualcomm Technologies, Inc. je najavio suradnju kako bi u sljedeću generaciju naprednih sustava pomoći vozaču (ADAS) i platformi za automatiziranu vožnju (AD) kompanije BMW Group donio najnovija dostignuća u tehnologijama pomoći vozaču i proizvode svoje Snapdragon Ride platforme.

Koristeći stručnost obiju tvrtki u temeljnim inovacijama, BMW Group i Qualcomm Technologies proširit će svoj dugogodišnji odnos kako bi vozilima BMW Grupe pružili sigurna, pametna i sofisticirana iskustva vožnje.

Izvor: BMW

BMW-ova sljedeća generacija automatizirane vožnje temeljit će se na Snapdragon Ride vision sustavu na čipu (SoC), percepciji vida i ADAS centralnim računalnim SoC kontrolerima kojima upravlja platforma usluga Qualcomm Car-2-Cloud.

BMW Grupa će koristiti Qualcommove tehnologije kako bi uvela cijeli spektar ADAS/AD funkcija uključujući prednju, stražnju i kameru za surround pogled, računalni vid u namjenskom SoC-u za računalni vid kao i ADAS središnji računalni kontroler visokih performansi za smještaj BMW-ove funkcije planiranja vožnje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI