Pametna mobilnost

I PRIJE NEGO GA KUPITE: Isprobajte Lamborghini virtualno

Autor Krunoslav Ćosić

Testna vožnja novog Lamborghinija u VR svijetu godinama prije nego što stigne u prodajne salone

Izvor: Lamborghini / Ferrari / Profimedia

Obožavatelji Lamborghinija sada imaju priliku virtualno isprobati najnoviji model talijanske tvrtke superautomobila, godinama prije nego što krene u prodaju. Ljudi mogu sjesti za volan planiranog potpuno električnog Lamborghini Lanzadora i odabrati njegove specifikacije uključujući boju i unutrašnje obloge.

Zatim mogu sjesti za volan u virtualnom svijetu te isprobati vozilo godinama prije kupnje i prije nego se automobil pojavi u prodaji – dok se razvija i finišira. Novo imerzivno virtualno iskustvo omogućuje Lamborghini Lanzador Lab.

Izvor: Lamborghini / Ferrari / Profimedia

Izvor: Lamborghini / Ferrari / Profimedia

Za iskustvo dizajna i vožnje koristi se platforma virtualne stvarnosti metaverse Roblox. Nudit će jedinstveno virtualno 3D iskustvo omogućujući vozačima u naslonjaču da iz prve ruke iskuse budućnost vožnje visokih performansi.

Glasnogovornik Lamborghinija rekao je da će korisnici moći iskusiti performanse Lanzadora prije svih drugih i naučiti nešto o povijesti marke.

Izvor: Lamborghini / Ferrari / Profimedia

Također mogu istražiti virtualnu repliku službenog Lamborghini muzeja, dizajnirati i prilagoditi vlastiti digitalni Lanzador s Lamborghinijevim programom za personalizaciju i natjecati se s virtualnim trkaćim kronometrima sa svojim "prilagođenim vozilom".

Lanzador s dvoja vrata i četiri sjedala opisan je kao "ultra GT", grand tourer vozilo, a trebao bi se pojaviti u salonima u 2028. godini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI