DUŽINA 4,3 METRA

URBAN SUV CONCEPT: Novi električni kompaktni SUV za Europu

Autor Krunoslav Ćosić

Toyota predstavlja model koji će dolaziti u dvije verzije kapaciteta baterije

Izvor: Toyota

Koncept urbanog SUV-a predstavljen je na Toyotinom Kenshiki forumu u Bruxellesu, a dolazit će s prednjim i pogonom na sve kotače. Bit će to jedan od 6 namjenskih kompaktnih baterijskih električnih vozila u liniji koja će biti premijerno predstavljena u prvoj polovici 2024.

Proizvodni model ponudit će dvije opcije baterije koje će zadovoljiti različite prioritete kupaca u pogledu dometa vožnje i pristupačnosti, a odvažan SUV stil imat će potpuno fleksibilnu unutrašnjost.

Konceptni automobil Toyota Urban SUV Concept nagovještava serijsku verziju novog namjenskog električnog vozila na baterije - bit će najkompaktnije i najpristupačnije u planiranoj liniji od šest modela namjenskih BEV-ova i natjecat će se u B-SUV segmentu.

Ovom segmentu Toyota predviđa da će biti jedno od najvećih tržišta za BEV-ove u Europi, a Toyota već uživa istaknuto mjesto u B-SUV segmentu s hibridnim električnim Yarisom Cross, najprodavanijim modelom u svojoj klasi.

Izvor: Toyota

Daljnji detalji i proizvodni model bit će objavljeni tijekom 2024., a za sada se zna da će Urban SUV Concept biti dužine 4,3 metara, širine 1820 mm, a visine 1620 mm.

Toyota Urban SUV Concept ima autentičnu prisutnost SUV-a, s kompaktnom karoserijom postavljenom na snažna ramena i visokim položajem za vožnju. Prostor je maksimalno povećan u fleksibilnoj unutrašnjosti koja se lako može prilagoditi davanju prioriteta putničkom ili prtljažnom prostoru prema potrebi.

Izvor: Toyota

Izvor: Toyota

Bit će dostupni pogonski sklopovi s prednjim i pogonom na sva četiri kotača, a AWD je ključni dio Toyotinog DNK proizvoda. Slično tome, proizvodni model nudit će strategiju dvostruke baterije: kupci će moći birati između dvije opcije baterije, s različitim kapacitetima koji odgovaraju njihovim potrebama i prioritetu za pristupačnost ili domet vožnje.

Putem svoje multipath strategije Toyota predviđa budućnost u kojoj se neutralnost ugljika postiže praktičnim uvođenjem portfelja proizvoda s naprednim, alternativnim gorivima i tehnologijama pogona s nultom emisijom. Cilj Toyote Motor Europe je postizanje potpune ugljične neutralnosti do 2040. godine.

Izvor: Toyota

Izvor: Toyota

Izvor: Toyota

Izvor: Toyota