Pametna mobilnost

ZA BESPRIJEKORNO DIGITALNO ISKUSTVO: Porsche proširuje partnerstvo s Googleom

Autor Krunoslav Ćosić

Cilj je još dublja integracija Googleovih usluga u Porsche vozila

Izvor: Porsche

Integracija Googleovog ekosustava uključivat će Google Maps, Google Assistant i veliki izbor aplikacija dostupnih putem Google Play Storea. Porsche će ponuditi Googleove usluge za navigaciju, govor i ekosustav aplikacija u budućim generacijama vozila, a planira pokrenuti proizvodnju sredinom desetljeća.

Uz Googleovo sučelje Porsche će kupcima i dalje omogućavati svoje poznato korisničko sučelje sustava Porsche Communication Management (PCM), uključujući redovita online ažuriranja koja održavaju PCM sustav ažuriranim.

“Naši kupci ispunjavaju san s našim vozilima. Osim bezvremenskog dizajna i iznimnih performansi žele i besprijekorno digitalno iskustvo. Ovaj pomiješani ekosustav rezultat je integracije platformi i aplikacija koje korisnici poznaju sa svojih krajnjih uređaja,” kaže Oliver Blume, predsjednik Izvršnog odbora Porsche AG. "Imamo otvoren pristup i razvijamo inovacije s vodećim tehnološkim partnerima."

Izvor: Shutterstock

U budućnosti će ekosustavi različitih dobavljača koji su relevantni za kupce biti integrirani izravno u vozilo putem standardiziranih sučelja i platformi. PCM će tako postati sastavni dio digitalnog ekosustava kupaca Porschea širom svijeta čineći ponudu ugrađenog Googlea sljedećim korakom za Porsche na tom putu. Partnerstvo između Porschea i Googlea dugoročan je pothvat.

"Uzbuđeni smo što smo partneri s Porscheom u njihovom cilju da svojim klijentima donesu inovativna i korisna iskustva u vozilu", kaže Hiroshi Lockheimer, viši potpredsjednik za platforme i ekosustave u Googleu. "S infotainment iskustvom izgrađenim na Androidu vozači će moći pristupiti najnovijim Googleovim tehnologijama i uslugama u kombinaciji s najboljim od Porsche dizajna i brendiranja."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI