FORTNITE VOZILA

NISSAN HYPER PUNK: Automobil za influencere i umjetnike

Autor Krunoslav Ćosić

Još jedno novo vozilo najavljuje Japan Mobility Show koji se održava krajem listopada

Izvor: Nissan

Koncept je četvrto vozilo koje Nissan predstavlja za sljedeće izdanje auto salona koji će se održati u Tokiju, a utjelovljenje je individualnosti koja se izražava kroz povezivost. Nissan Hyper Punk odlikuje se funkcionalnom i modernom karoserijom.

Riječ je o posve električnom kompaktnom crossoveru namijenjenom tvorcima sadržaja, influencerima, umjetnicima i svima koji cijene stil i inovacije. Neometana povezanost virtualnog i fizičkog te unutarnjeg i vanjskog svijeta omogućuje crossoveru nove generacije Nissan Hyper Punk da u svakom svijetu posluži kao inspiracija za izražavanje osobnosti.

Izvor: Nissan

Jedna od odlika konceptnog vozila je opremljenost komunikacijskim sustavom V2X (vehicle-to-everything) koji korisnicima omogućuje da svoje uređaje pune kad i gdje im je to potrebno te da energiju vozila dijele sa suradnicima i na događanjima u lokalnoj zajednici.

Japanska specifičnost origami primjetna je u unutrašnjosti te se provlači kroz elemente dizajnirane u tom stilu, a odraz su japanskog dizajna i stvaraju unutrašnji prostor u kojem se digitalni sadržaj spaja s umjetnošću.

Izvor: Nissan

Specifičnost koncepta, za koji nema informacija hoće i kada bi mogao biti dostupan komercijalno, ugrađene su kamere koje mogu snimati prostor oko automobila te s pomoću umjetne inteligencije stvoriti okruženje ili grafičke uzorke u stilu manga stripova, prema željama vlasnika.

Slike se tada mogu projicirati na zaslonu koji čine tri ekrana koji okružuju vozača u kabini, čime se stvara prostor u kojem se stvarnost spaja s metasvijetom.

Kreativnost se osjeća u cijelom putničkom prostoru koji je dizajniran kao mobilni kreativni studio te osigurava neometanu povezanost s internetom i mogućnost spajanja uređaja i opreme, što korisnicima omogućuje da pristupaju informacijama ili stvaraju dok su u pokretu.

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji i bio-senzorima smještenima u naslonu za glavu konceptno vozilo Nissan Hyper Punk prepoznaje raspoloženje vozača i automatski odabire odgovarajuću glazbu i osvjetljenje, čime podiže energiju i kreativnost vozača.

Izvor: Nissan

Još je jedna specifičnost Nissanovog koncepta Hyper Punk - nijanse ukomponirane u srebrnu boju mijenjaju ton ovisno o kutu gledanja i osvjetljenju. Vrhunska aerodinamička svojstva dizajna i njegov odvažan i snažan stil koji je suprotstavljen minimalističkom dizajnu, prikaz su želje korisnika da izrazi svoju osobnost i raskine s konvencijama, kao i naprednog pristupa Nissana uvođenju novih tehnologija i dizajna.

Ističu se i veliki 23-inčni naplatci, uz kompaktne prevjese, što čini ovo konceptno vozilo idealnim za gradsku i terensku vožnju. Prednja i stražnja svjetla i svjetlosni potpis na stražnjem dijelu naglašavaju poligonalne oblike i ugrađeni su u samu karoseriju te čine ovo jedinstveno vozilo još upečatljivijim.

Izvor: Nissan

Spomenimo i kako će sva četiri do sada predstavljena konceptna električna vozila - Nissan Hyper Urban, Nissan Hyper Adventure, Nissan Hyper Tourer i Nissan Hyper Punk od 25. listopada biti dostupna u online igri Fortnite pod nazivom „Electrify the World” kako bi se ta posebna vozila moglo dodatno istražiti i uživati u njima.

Izvor: Nissan

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI