Smart Connect

TOYOTA AYGO X: Idealan za grad i vožnju sa stilom

Autor Krunoslav Ćosić

Zabava dolazi u 'džepnom formatu', a prije kupnje kroz proširenu stvarnost možete provjeriti kako će Aygo X izgledati u vašoj garaži

Izvor: Toyota

U prenatrpanim gradovima gradski su automobili desetljećima prvi odabir onih koji razmišljaju unaprijed o parkingu, kretanju po gradu, ali i jednostavnom i praktičnom manevriranju vozila u raznim situacijama.

Oznaka X (čita se cross) je nakon gotovo dva desetljeća i dvije generacije donijela veliku promjenu malom gradskom automobilu, a japanski automobil s europskim štihom dobro se pokazao uz nešto veće proporcije i podignuti položaj sjedenja koji dobro dođe u gradu.

Izvor: Toyota

Aygo X je i duži i širi i viši od svojih prethodnika, a ima čak 38 posto veći prtljažni prostor tako da će biti puno korisniji od svojeg originala. Istovremeno je i zabavan, zaziva poglede i mami osmijeh na lice. Posebno ako uzmete dvobojnu verziju pa ćete uz, bilo ručni ili CVT mjenjač, još više uživati u vožnji.

Pri konfiguraciji svakako odaberite 8-inčni zaslon, a nude se i mnogi dodaci poput glave ručice mjenjača u crvenoj boji, letvica na pragu, obloga oko centralne konzole i ventilacije. U kabini je zgodno što ćete moći tijekom vožnje odložiti svoj pametni telefon, a upravljanje klima uređajem je praktično. Ono bez čega se ujutro ne ide na posao je kava, a u kabini se mogu smjestiti dvije šalice za kavu.

Izvor: Toyota

Aygo X je poput pametnog telefona na četiri kotača te se uz Toyota Smart Connect s lakoćom povezuju vaš telefon i automobil, uz mogućnost bežičnog punjenja ako to vaš smartphone podržava. Na velikom HD dodirnom zaslonu prikazuju se informacije poput zastoja u prometu jer se koristi navigacija u oblaku dok su informacije o stanju u prometu u stvarnom vremenu. Uz aplikaciju MyT omogućeno je daljinsko upravljanje putničkim prostorom, postavljanje ventilacije te upravljanje vratima na dodir.

Doživjeti Toyotu Aygo X možete i kroz proširenu stvarnost, uz aplikaciju za pametni telefon te pogledajte kako automobil izgleda iz svakog kuta na vašem prilazu, u vašoj garaži ili čak u vašoj dnevnoj sobi rabeći prikaz s proširenom stvarnošću. Aplikaciju možete preuzeti za Apple iPhone i Android telefone.

Izvor: Toyota

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI