ZA ONROAD I OFFORAD

TELO TRUCK: Kompaktni električni kamionet

Autor Ivan Vukić

Mali električni pick-up kamionet omogućit će iskoristiv prostor i urbanu avanturu

Izvor: telotrucks

Namijenjen je za prijevoz tereta i putnika, ali na kompaktnoj karoseriji. Uz funky izgled kamion Telo ima četvera vrata i mjesta za pet osoba. Dugačak je samo 386 cm, visok je 185 cm i širok 167 cm.

Ravni prostor za teret je dugačak 152 cm s podignutim vratima prtljažnika. Vozilo, čija je masa na vagi 2000 kg, ima konfigurabilnu središnju pregradu koja u kabinu omogućuje ubacivanje ekstra dugačkih predmeta kao što je na primjer daska za surfanje.

Tu je i pretinac za pohranu sa strane u koji se može spremiti avanturistička oprema ili prtljaga. Stražnja obloga se može dodati kako bi se omogućilo postavljanje trećeg reda sjedala ili rasporeda za kampiranje.

Izvor: telotrucks

Koristi najnoviju naprednu sigurnosnu tehnologiju - senzore za predviđanje i klasificiranje sudara prije nego što se dogode, zračne jastuke i konstrukcijsku tehnologiju kako bi vozila bila sigurnija ne samo za putnike već i za pješake, bicikliste i druge ranjive sudionike u prometu.

Redizajniranjem funkcija kamiona iz temelja spojena je vrhunska umjetnost u elektrifikaciji, uz naprednu sigurnosnu tehnologiju. Uz sposobnost Toyote Tacoma, domet i učinkovitost poput Tesle, uz otisak MINI Coopera, TELO je kompaktan, praktičan i tehnički napredan kamion.

Izvor: telotrucks

Izvor: telotrucks

Od 0 do 60 mph (96 km/h) ubrzava za 4 sekunde, najveća brzina koju postiže je 200 km/h, a snaga sustava je 500 KS. Doseg s jednim punjenjem baterije kapaciteta 106 kWh je oko 550 km. Baterija se od 20 do 80 posto kapaciteta puni za 20 minuta.

Ispunjavanja potrebu za vrlo funkcionalnim i snažnim električnim pickupom koji je jednako prikladan za navigaciju u centru grada i prijevoz ljudi i opreme izvan grada. Vozilo je izradio kalifornijski EV startup Telo, a za dizajn vozila zadužen je američki industrijski dizajner Yves Behar i njegova tvrtka Fuseproject. Poznata je i cijena koja starta od 49.999 USD.