ZA GODINU DANA

U 2023. GODINI: Stiže novi Volkswagen ID.3

Autor Krunoslav Ćosić

Nastavlja se Volkswagenova ofenziva s električnim modelima

Izvor: Volkswagen AG

Kompaktni ID.3 druge generacije stići će već sljedeće godine te u ovom trenutku niti ne možete kupiti aktualni model s kojim je Volkswagen započeo električnu revoluciju, a slijedili su ID.4 i ID.5. Sljedeće godine stiže i Volkswagen ID.Buzz s početnom cijenom od oko 400.000 kuna.

Za sada ne znamo koliko će koštati novi ID.3 (2022) ali znamo da će imati najnoviju generaciju softvera čime će se poboljšati performanse sustava i omogućiti prijam aktualiziranja Over-the-Air. Dakle, bez odlaska u servis - bit će dovoljno automobil spojiti na internet u svojoj garaži.

Izvor: Volkswagen AG

Poznata je i serijska oprema - zaslon će imati dijagonalu od 12 inča (30,5 centimetara), uklonjiva će biti podnica prtljažnika, a u središnjem dijelu konzole bit će smještena dva držača za napitke. Pazilo se i na održivost pa u unutrašnjosti vozila neće biti materijala životinjskog podrijetla.

Funkcije kao što su Plug & Charge i inteligentni e-planer rute čine iskustvo punjenja u novom modelu ID.3 još jednostavnijim i praktičnijim. U modelu ID.3 bit će dostupna najnovija generacija potpuno umreženih sustava potpora. Najbolji primjeri su opcijski raspoloživi "Travel Assist sa zbirnim podacima" i "Park Assist Plus s funkcijom memorije" kako bi se podržala visoko automatizirana vožnja.

Izvor: Volkswagen AG

Volkswagen proširuje proizvodnu mrežu za svoje „bestseller“ vozilo: nakon Zwickaua i Dresdena glavna tvornica u Wolfsburgu također će 2023. započeti s proizvodnjom modela ID.3. Naime, do danas je globalno isporučeno više od pola milijuna ID. modela.

I prije početka prodaje, već od sredine prosinca 2022., kupci će moći naručiti unaprijed konfigurirane linije opreme Life, Business, Style i Tour, a tada će biti i poznate cijene. Zbog velikog broja narudžbi očekuje se da će novi ID.3 biti isporučen kupcima od četvrtog kvartala 2023. za trenutne narudžbe.

Izvor: Volkswagen AG

Izvor: Volkswagen AG

Izvor: Volkswagen AG

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI