AUTOMOBILI

NAVODNO: Xiaomi razmišlja o povezivanju s električnim vozilima

Xiaomi ima cilj postati lider u sektoru električnih vozila

Izvor: Shutterstock

Kineski dobavljač Xiaomi navodno je u pregovorima s Beijing Automotive Group Co (BAIC) kako bi podržao njihov plan za ulazak u sektor pametnih električnih vozila (EV). Bloomberg je izvijestio, prenosi Mobile World Live, kako Xiaomi istražuje vezu s tvrtkom BAIC u potencijalnoj proizvodnji zajedničkih marki električnih vozila.

Izvješća sugeriraju da je to zato što se proizvođač pametnih telefona suočava s kašnjenjem u dobivanju licence u Kini za vlastitu proizvodnju automobila.

Opcije o kojima se raspravlja uključuju Xiaomijevu kupnju udjela u tvornici Hyundai br. 2 u Pekingu, koja ima licencu za proizvodnju automobila u Kini. Beijing Hyundai Motor je 50-50 joint venture između južnokorejskog proizvođača automobila i BAIC Motor Corp.

Izvor: Vanarama

Glavni izvršni direktor Xiaomija Lei Jun nedavno je detaljno opisao Xiaomijev cilj da postane lider u sektoru električnih vozila tijekom 2024., segmentu u koji je ulazak najavio tek u ožujku 2021. kada je otkrio da će u sljedećih deset godina potrošiti 10 milijardi CNY.

Reuters je primijetio da je Xiaomi početkom ove godine započeo izgradnju svoje prve tvornice automobila u Pekingu, s očekivanim godišnjim kapacitetom od 300.000 jedinica.

Xiaomi promatra sektor električnih vozila jer se susreće s više izazova u svom tradicionalnom poslovanju s pametnim telefonima. U drugom tromjesečju, široko rasprostranjena ograničenja Covid-19 (koronavirus) usporila su potražnju za pametnim telefonima u Kini.

Izvor: Weibo / Deroy

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI