Continental i Volterio

MALI ROBOT Novi električni punjač za automobile

Autor Krunoslav Ćosić

Bit će dovoljno parkirati se iznad mini robota

Izvor: Continental / Ferrari / Profimedia

Vlasnici električnih vozila mogli bi jednog dana puniti svoje automobile jednostavnim parkiranjem iznad ovog mini robota u koji je ugrađena visoka tehnologija. Sastoji se od zemaljske jedinice koja je instalirana na podu garaže i prijemnika koji se pričvršćuje na donju stranu vozila.

Korisnik se parkira iznad zemaljske jedinice koja zatim detektira prijamnik koristeći ultraširokopojasnu vezu automatski formirajući fizičku vezu. Robot je vođen mikro-navigacijskim sustavom koji se temelji na ultrazvuku, a proces punjenja počinje automatski ili ga može zakazati inteligentno upravljanje punjenjem.

Izvor: Continental / Ferrari / Profimedia

Jedinica za uzemljenje, spojena na električnu mrežu, samo se uključi i radi bez ikakvog stručnog osoblja koje bi se bavilo ovim procesom.

Ova čvrsta veza između jedinice za punjenje i prijemnika smanjuje električne gubitke i povećava učinkovitost. Vozači neće morati točno parkirati kako bi sustav radio. Dva komada opreme samo trebaju biti unutar 30 centimetara jedan od drugog kako bi se poveznica uspostavila i došlo do punjenja.

Kompaktno dizajnirana zemaljska jedinica od 800 mm duljine i 420 mm širine ima visinu od samo 68 mm. Opcionalno će se moći retrogradno ugraditi u većinu električnih vozila, ukoliko ne bude sastavni dio nekog električnog vozila.

Uređaj još uvijek nema naziv. Rezultat je partnerstva njemačkog proizvođača guma i autodijelova Continental i austrijske tvrtke Volterio koja proizvodi sustave za punjenje električnih automobila.

Izvor: Continental / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI