ZA MANJE PAPIRA

DANAS JE DAN PLANETA ZEMLJE Nagrađuju se oni koji prijeđu s papira na e-račun

Autor Krunoslav Ćosić

Samo danas: biljkoborci daruju korisnike koji misle na naš planet

Izvor: Profimedia

Jedno drvo mora rasti između 15 i 20 godina kako bi se od njega potom izradilo tek 2000 računa. Računi se mogu reciklirati, ali najveća količina papira nažalost još uvijek završava u komunalnom otpadu.

Iskon će samo danas korisnike koji prijeđu na e-račun nagraditi s Biljkom-To-Grow po vlastitom izboru: na poklon im stiže bosiljak, cherry rajčica, peršin, paprika babura, ružmarin ili korijandar. Iskonovci koji su već prešli na e-račun također će dobiti zeleni poklon. I jedni i drugi trebaju se do kraja dana javiti na biljkoborci@iskon.hr te navesti podatke o vlasniku linije: ime, prezime, adresu i e-mail.

Izvor: Iskon

Biljkoborci su peteročlani kolektiv sa sjedištem u Zagrebu koji gotovo tri pune godine širi svoju ljubav prema sadnji i uzgoju biljaka. Biljka-To-Grow se sastoji od čašice sa supstratom, uputama za upotrebu i pomno odabranim sjemenkama neke od šest ponuđenih jestivih ili začinskih biljaka.

Iskon je, poput mnogih ekološki osviještenih tvrtki, napravio određene korake prema odgovornom ponašanju prema prirodi. U potpunosti su izbacili plastičnu ambalažu iz ureda te je zamijenili trajnim posuđem, staklenim bocama, aparatima za kavu u zrnu... Uveli su centralne stanice za sortiranje otpada, a radne prostore obogatili mnoštvom biljaka.

Krešimir Madunović iz Iskona i Marina Andrijašević iz Biljkoboraca
Izvor: Iskon