ELEKTRANA UZ VAS

LENERCOM: Prva u svijetu elektrana u koferu

Autor Igor Martić

Prijenosni sustav napajanja, svestran i siguran, može se ponijeti posvuda

Izvor: Kickstarter

Proširivi kapacitet od 7680 Wh napaja sve kod kuće, na otvorenom pa čak i električna vozila. Revolucionarni Lenercom Energon Max, prva unutarnja i vanjska elektrana u koferu dolazi s ogromnim kapacitetom snage od 3840 Wh i izlaznom snagom od 3000 W.

Ova nagrađivana elektrana osvojila je prestižnu nagradu MUSE Design Award i prva je elektrana u stilu kofera na svijetu, što je čini vrlo prenosivom i kompaktnom. Sadrži pouzdane baterije, sustav upravljanja baterijama na razini kućanstva i vrhunsku tehnologiju automatskog gašenja požara čime se osigurava maksimalna sigurnost.

Sa svojom funkcijom UPS-a Lenercom Energon Max osigurava neprekinuto napajanje bilo gdje i bilo kada, što ga čini idealnim za korištenje u kućanstvu.

Why is Lenercom Energon Max So Amazing?!!
Izvor: Youtube

Lenercom Energon Max elektrana redefinira prenosivost svojim dizajnom u stilu kofera i impresivnim omjerom snage i težine od 83,47 Wh po kilogramu. Njegova kompaktna veličina i uvlačiva ručka, koja može izdržati do 100 kg, olakšavaju transport za kampiranje, planinarenje i događaje na otvorenom.

Također služi kao pouzdana rezervna opcija u hitnim slučajevima dok njegov tanak profil omogućuje jednostavno skladištenje u svom kompaktnom dizajnu (569 x 443 x 312 mm). Lenercom Energon Max je ultimativno rješenje za svakoga tko treba pouzdan izvor energije u pokretu, nudi praktičnost, prenosivost i fleksibilnost u jednom kompletnom paketu.

Izvor: Kickstarter

Osim toga, pruža napajanje kućanstava poput male mikro mreže i ima ugrađeni UPS za automatsko napajanje unutar 10 ms u slučaju nestanka struje. Njegov dizajn ima širok raspon napona i prilagodljivost frekvencije (50 Hz/60 Hz), u rasponu od 90-110 V (američki standard) do 180-220 V (EU standard).

Može se pohvaliti proširivim kapacitetom baterije od 3840 Wh do 7680 Wh, čime električni uređaji mogu trajati dvostruko dulje i zadovoljiti različite zahtjeve. S izlaznom snagom od 3 kW ima 12 priključaka za punjenje i jedan bežični punjač, napajajući tako više uređaja istovremeno. Kapacitet opterećenja motora od 1 do 2 KS omogućuje pogon teške vanjske opreme i alata kao što su bušilice i pile pa čak i pogon kosilica.

Kao izvrstan izvor energije podržava čak i punjenje električnih automobila. Ako vam automobil usput ostane bez struje, ne brinite, izvucite Lenercom Energon Max iz prtljažnika i on može nastaviti produžavati domet za 12 do 18 kilometara, omogućujući vam vožnju do sljedeće stanice za punjenje.

Izvor: Kickstarter

Lenercom Energon Max može se puniti na 4 načina: generator, solarno punjenje (do 1200 W), izmjeničnom strujom i solarno punjenje plus izmjenična struja. Lenercomov inverter pruža zaštitu od preopterećenja ulaza za sigurno punjenje, sposoban je nositi se s udarnim strujama u mreži i produžiti vijek trajanja baterije.

Dizajniran s 12 priključaka Lenercom Energon Max vam omogućuje punjenje više elektroničkih uređaja istovremeno. Od telefona i tableta do prijenosnih računala možete ih napajati sve odjednom, štedeći vrijeme i gnjavažu.

Nudi pristupačan i obnovljiv izvor energije za napajanje vašeg doma uz smanjenje vaših računa za energiju, s maksimalnim solarnim unosom od 1200 W. Ne samo što to smanjuje vaš ugljični otisak već također pomaže smanjiti vaše račune za energiju tijekom određenog vremena.

Izvor: Kickstarter

Implementiran je najbolji dizajn odvoda topline zračnih kanala u unutarnju strukturu za učinkovito odvođenje topline koju stvara baterija, što povećava sigurnost i životni vijek baterije. Koristi se najpouzdanija i najsigurnija vrsta litijeve baterije, litij željezo fosfatnu baterija koja se široko koristi u električnim automobilima.

LiFePO4 baterije poznate su po svojoj sigurnosti, pouzdanosti i dugom vijeku trajanja, što ih čini idealnim izborom za napajanje vašeg doma. Ukupna masa verzije s 3000 W je 46 kilograma, a s 2000 W masa je 38 kilograma.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter