ODRŽIVOST

SAMSUNGOVA VIZIJA: Pametniji život i održiva budućnost

Autor Krunoslav Ćosić

Obnovljeni SmartThings koncept otvara nove mogućnosti povezivanja

Izvor: Samsung

Samsung je u Berlinu tijekom IFA 2022 sajma istaknuo svoj inteligentno povezani ekosustav za više prilagođenih iskustava, osnažujući korisnike da preuzmu kontrolu nad svojim svijetom. Nove mogućnosti povezivanja, prilagodljivosti i održivosti dostupne su u svim kategorijama Samsungovih proizvoda.

Kroz uvodno izlaganje prikazana su najnovija Samsungova dostignuća na području kućanskih uređaja, TV-ima, zaslonima, mobilnoj i nosivoj tehnologiji: ekosustav uređaja koji su inteligentno povezani za zaštitu okoliša, podržavaju zdraviji stil života i čine svaki dan zanimljivijim i zabavnijim.

SmartThings je integriran u mnoge kategorije proizvoda (oko 40 Samsungovih kućanskih uređaja) kako bi se stvorio inkluzivan ekosustav i neusporedivo iskustvo s više uređaja koje korisnicima omogućuje kontrolu i transformaciju svoje okoline kako žele. SmartThings omogućuje potrošačima da izvuku najviše iz svojih Samsung uređaja kao i proizvoda koje već posjeduju.

Ovo pojednostavljuje i otvara mogućnosti povezivanja. Također stvara više mogućnosti za korisnike da prilagode doživljaj svojih uređaja, potičući ih da pronađu nove načine za uživanje u njihovim proizvodima. Omogućujući vam da živite svaki dan na najučinkovitiji, najproduktivniji i udobniji način, SmartThings vam daje više vremena da se usredotočite na ono što vam je najvažnije.

"Kroz najnovije inovacije Samsung pruža otvorenija, povezanija i pametnija iskustva za sve. Nastavljamo našu misiju donošenja rješenja gledajući unaprijed kako bismo podržali životni stil, ponudili nove načine za zabavu, uz posebnu brigu o planetu", rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga i potpredsjednik Samsung Europe.

Benjamin Braun
Izvor: Samsung

Kako bi stvorila iskustvo održivog kućanstva i postala energetski učinkovit brend br. 1 tvrtka Samsung kombinira SmartThings povezivost s energetskom učinkovitošću ugrađenom izravno u svoje kućanske uređaje. Kupci su osnaženi za donošenje ekološki osviještenih odluka uz pomoć SmartThings Energy, koja prati obrasce korištenja i pruža podatke u stvarnom vremenu, olakšavajući korisnicima da razumiju kako troše energiju.

Do 2023. godine 100% Samsung glavnih kućanskih uređaja imat će mogućnost povezivosti na Wi-Fi i nudit će uslugu SmartThings Energy prema zadanim postavkama, omogućujući potrošačima da dakontinuirano smanjuju potrošnju energije s lakoćom. Štoviše, Samsung uređaji će premašiti trenutno najvišu ocjenu energije kako bi ostvarili dodatnih 10% uštede energije.

Uz pomoć intuitivnih značajki kao što je AI Energy Mode korisnici mogu poduzeti korake prema smanjenju potrošnje kod kuće prebacivanjem kompatibilnih pametnih uređaja u način rada za uštedu energije.

Izvor: Samsung

Bespoke AI perilica rublja nudi značajku AI Ecobubble koja deterdžent pretvara u mjehuriće koji se brzo upijaju u rublje. To pruža jednaku razinu čistoće uz smanjenje potrošnje energije do 70%. Korisnici također mogu smanjiti rasipanje energije pomoću AI ciklusa pranja, koji identificira optimalne razine vode i deterdženta, zatim prilagođava vrijeme namakanja, ispiranja i centrifuge.

Tvrtka prenamjenjuje odbačene ribarske mreže, koristeći ih za stvaranje novog materijala za upotrebu u mobilnim proizvodima uključujući Galaxy Z Flip4, Z Fold4 i Buds2 Pro. Do kraja 2022. tvrtka Samsung bi mogla spriječiti da više od 50 tona plastike uđe u svjetske oceane.

Mack Isaac
Izvor: Samsung

Kroz SmartThings Samsung nije samo na misiji poboljšanja povezivosti proizvoda. Tvrtka već omogućuje nova iskustva, zdraviji život, bolju zabavu i održivije stilove života. Ali to je tek početak: uz proizvode 300 drugih robnih marki i 230 milijuna registriranih korisnika SmartThings aplikacije mogućnosti za pametniji život doista su neograničene.