ZA LOKALNE ZAJEDNICE

SOLAR COMMUNITY HUBS: Izvor energije na solarni pogon

Autor Krunoslav Ćosić

Dell Technologies i partneri izgradit će 25 središta na tri kontinenta

default
Izvor: Dell Technologies

U partnerstvu s organizacijama Computer Aid, Intel i Microsoft tvrtka Dell Technologies je najavila početak Solar Community Hubs programa koji predstavlja nastavak već poznatog Solar Learning Labs programa.

Izgradit će se 25 središta na tri kontinenta s izvorom energije na solarni pogon. Navedena središta bit će opremljena s brojnim tehnološkim rješenjima tvrtke Dell kako bi se zadovoljile individualne potrebe lokalnih zajednica u kojima se nalaze.

Prvo tako središte locirano u Boa Esperanci u Brazilu, u partnerstvu sa Zakladom za održivost Amazonije, koristit će 5G tehnologiju te ima za cilj pomoći zajednici u rješavanju lokalnog izazova krčenja šuma. Zajednica je dobila pristup digitalnim alatima tvrtke kao što su Latitude Rugged prijenosna računala, stolna računala, serveri, projektori te Wi-Fi.

Izvor: Dell Technologies

Središta, kojima će upravljati lokalna zajednica s obzirom na njihove potrebe, omogućit će zajednicama pristup pitkoj vodi i električnoj energiji, zdravstvu te resursima za očuvanje okoliša.

Članovi takvih zajednica imaju priliku naučiti specifične tehničke vještine putem mentorstva, dobiti poduzetničku podršku, kao i obrazovano i karijerno savjetovanje, s ciljem stvaranja uvjeta koji potiču zapošljavanje i financijsku stabilnost zajednice.

Nekada su članovi domicilnog amazonskog stanovništva putovali prema modernijim gradovima Brazila kako bi se školovali i obavljali životne obaveze, a sada mogu nastaviti svoje obrazovanje i poslovanje – unutar svojih zajednica digitalnim putem.

Pri izgradnji središta korišteni su reciklirani materijali poput kontejnera za transport, drva i namještaja proizvedenih planskim i održivim putem te solarnih panela kako bi sva tehnologija unutar takvih središta bila pogonjena obnovljivom energijom.

Izvor: Dell Technologies

Izvor: Dell Technologies

Izvor: Dell Technologies

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI