LJETO I HRANA

ZDRAVO I OSVJEŽAVAJUĆE Osjećajte se bolje pomoću aplikacije

Autor Dijana Kaćanski

Ljetne vrućine ne idu pod ruku s teškom hranom pa su lagana osvježenja koja nas drže sitima odličan izbor

Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Ukoliko još niste započeli svoj godišnji odmor ili radite tijekom ljetne sezone kao i dok se odmarate, vrijeme je da svoje tijelo dovedete u bolju formu i prihvatite zdrave navike.

Lagane vježbe istezanja uz hranu koja ne opterećuje želudac pametan je izbor s kojim ćete postići puno više od samog izgleda pa pogledajte brojne recepte na aplikaciji 500+ Smoothie Recipes: Easy & Healthy Smoothies.

Izvor: Google

Smoothie ili glatki napitak radi se u osnovi od voća s dodacima i miješa pomoću blendera. Obično se ovom napitku dodaje voda, a po želji može i mliječni napitak, dok se uglavnom sezonskim dodacima postiže okus i boja.

Zdravi smoothie recepti kojih ima više od 500 u ovoj su aplikaciji podijeljeni po namjeni pa tako birajte recepte za doručak, Keto recepte, recepte koji će vam dati dodatnu energiju ili recepte koji uključuju zdrave zobene pahuljice.

Izvor: Mike Kemp / Tetra Images / Profimedia

Za one koji žele smršaviti postoje posebni recepti - recepti s puno proteina, jutarnje kašice kao i recepti za smoothie napitak na bazi banane, borovice, zelenog povrća, manga, naranče, jagode i recepti za detoks organizma. Uz svaku grupu recepata nalaze se informacije o dobrim stranama korištenih namirnica.

Svaki je recept za smoothie detaljno obrađen pa ga lako možete napraviti, a uz svaki recept postoje informacije o potrebnom vremenu izrade napitka, broju osoba s obzirom na količinu i kalorijskoj vrijednosti.

Zanimljiva aplikacija nudi i detaljne podatke o brojnim vrstama, uglavnom voća, koje se pojavljuje kao osnova u pripremi ovih napitaka. Osim toga, ukoliko želite pratiti svoj napredak u gubitku kilograma, učinite to putem BMI izračuna.

Za one koji imaju svoje favorite, može se sastaviti lista favorita kao i lista za kupovinu namirnica. Također, ispod recepta se mogu dodati napomene.

Kako bi se u ovim iznimno toplim danima osvježili, jeli nešto lagano, bili zdravi i napravili jednostavni obrok, probajte napraviti smoothie prema receptima s aplikacije koja je instalirana više od 500 tisuća puta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI