Tipkovnica

TRI NAJKORISNIJA WINDOWS TRIKA Miš vam više niti neće trebati

Autor Smartlife

Uz klasične CTRL prečace Windowsi nude i mnoge druge korisne funkcije

Izvor: Mondo portal

Windows tipka je dio svakog Windows PC računala - to je ona tipka s logotipom operativnog sustava. Ako do sada niste koristili prečace koristeći Windows tipku sad je pravo vrijeme.

Jedan od najkorisnijih Windows prečaca svakako je kombinacija Windows + V na tipkovnici, a otvorit će vam međuspremnik s kopiranim stvarima kroz Windows OS! Ovo je Windows 10 opcija i moguće ju je podesiti tako da pamti točan broj stvari u tzv. clipboardu, a u privremenoj memoriji je moguće držati dijelove teksta ili kompletne tekstove, slike, fileove i druge tipove datoteka.

Idemo sad na tri omiljena prečaca. Uz pomoć Windows tipke i slova S otvarate dijalog za pretragu svega na računalu. Ovaj prečac će pokrenuti novi dijalog u kojem je moguće tražiti aplikacije, dokumente, internet, e-mail, glazbu, fotografije, podešavanja računala i video dokumente.

Kombinacijom tipki Windows i slova E otvarate File Explorer u kojem možete tražiti mape ili dokumente koristeći strelice i Enter tipku tako da vam miš uopće nije niti potreban.

Pritisnete li Windows tipku i slovo I otvorit ćete Settings izbornik. I ovdje kao i u Windows + E prečacu imate mogućnost prolaska kroz podešavanje računala koristeći Tab tipku za izbor podizbornika dok se uz strelice biraju opcije u svakom od podizbornika dok tipka Enter otvara ono što želite.

Izvor: Marko Čavić

Nakon tri najčešće kombinacije istaknut ćemo kombinaciju tipki Windows i slova D, a time ćete minimalizirati sve s ekrana i automatski "skočiti" na desktop. S tim da se niti jedan program nećete isključiti nego će se samo spustiti u taskbar. Ponovnim pritiskom na Windows + D vratit ćete sve natrag.