VRIJEME

Zaštitite kožu od visokog UV indeksa pomoću aplikacije

Autor Dijana Kaćanski

Upravo proglašeni toplinski val uz Jadransku obalu trajat će bar još tjedan dana pa poziva na oprez

Izvor: Darren Baker / Alamy / Profimedia

Ljeto je na vrhuncu, vladaju vrućine i najljepše je biti na moru. Ipak, potreban je veliki oprez kod izlaganja suncu, potrebno je zaštititi se šeširom, sunčanim naočalama i prozračnom odjećom dugih rukava kako ne bi došlo do oštećenja kože, crvenila ili još težih posljedica.

Izvor: Google

Sunce i UV zračenje djeluju u vrlo kratkom roku na pigmentaciju kože i sintezu vitamina D koji je našem tijelu potreban, a ako je tijelo dulje vrijeme izloženo jakim sunčevim zrakama može doći do ozbiljnih problema na koži i mrežnici oka.

Zbog toga se treba čuvati izlaganja suncu na visokim temperaturama i visokom indeksu UV zračenja tijekom najtoplijih sati u danu ili se primjereno zaštititi. A kako bi stalno bili informirani o temperaturi, UV indeksu i ostalim vremenskim podacima, pametno je koristiti aplikaciju Vrijeme & Radar: prognoza.

Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

Sve informacije o temperaturi, izlasku i zalasku sunca, broju sunčanih sati, vlažnosti i tlaku zraka kao i UV indeksu putem ove aplikacije mogu se promatrati kroz 14 dana. Vremenski radar pokazuje prikaz oblaka i oborina bilo koje vrste na bilo kojoj lokaciji u cijelom svijetu.

Osim vremena, kretanja oblaka i vjetra, pomoću ove aplikacije pratite površinsku temperaturu mora i oceana, a sve to temeljem velikog broja izvora podataka i vlastitog tima mereorologa koji analiziraju prikupljene satelitske, radarske i druge podatke.

Planirate godišnji odmor, odlazak na more ili planinu, putujete u stranu zemlju i zanima vas vrijeme? Jednostavno upišite lokacije vašeg interesa, spremite ih i pratite trenutne promjene u prognozi za bilo koju od određenih lokacija.

Koliko je ova aplikacija popularna govori podatak da je instalirana više od 50 milijuna puta.