SAVJETI

NEMA VIŠE ZAPETLJANIH KABELA Evo kako riješiti problem koji muči mnoge

Autor Smartlife

Žičane slušalice su mnogima odabir prilikom slušanja glazbe, ali imaju i negativnu stranu

Izvor: Howtobasic

Bežične slušalice nisu prvi izbor mnogim korisnicima pametnih telefona i glazbenih reproduktora. Ne radi se samo o njihovoj cijeni, koja je višestruko veća nego kod običnih žičanih slušalica. Mnogi ne žele još jedan uređaj kojeg moraju svakodnevno puniti.

Istovremeno, žičane slušalice su nepraktične zbog svoje dužine, zbog savitljivosti i zamršenosti odnosno zapetljanosti. Uz ova tri savjeta više nećete imati taj problem sa slušalicama.

Prvi način: pomoću tri prsta

Podignite kažiprst, srednji prst i prstenjak, uzmite duži dio kabela (u ovom slučaju slušalice) i palcem pritisnite taj dio kabela s ta tri prsta. Zatim lagano obmotajte slušalice oko ta tri prsta, ali nemojte do kraja, ostavite malo manje od polovice dužine kabela.

Izvadite dva prsta i ostavite jedan koji će držati taj obmotani dio (najbolje da to bude kažiprst), pa potom s drugom polovicom kabela kojeg ste ostavili presijecite na pola to što ste do sada obmotali i do kraja obmotajte taj dio. Jednom kada vam ostane samo priključak, provucite ga kroz obmotan kabel kako se ne bi pomjerao.

Ukoliko vam nije najjasnije kako to izvesti, u galeriji pogledajte detaljne upute.

Drugi način: pištolj

Podignite kažiprst i palac, kao da želite napraviti "pištolj". Zatim kraj samih slušalica, to jest dio koji ulazi u telefon, stavite na vaš dlan tako da ulaz visi nekoliko centimetara. Drugi dio vaših slušalica počnite obmotavati preko kažiprsta i palca tako da se stvara oblik osmice.

Kada završite s obmotavanjem, pritisnite i držite centar gdje se kabel presijeca pa preostalim dijelom (ulaz kojeg smo na početku ostavili da visi) obmotajte taj centar. Na kraju ubacite ulaz u jedan od napravljenih otvora.

Treći način: Spider-Man i Metallica

Ukoliko ste ljubitelji američkog metal banda Metallica ili stripova Spider-Man onda znate koji je ovo potez u pitanju. Ukoliko niste, podignite mali prst i kažiprst kako biste dobili "đavolje rogove" koje je popularizirao Ronnie James Dio (nekada prvi pjevač banda Black Sabbath, kada je Ozborn otišao).

Zatim sa srednjim i domalim (prstenjak) prstom držite slušalice, a drugi kraj obmotajte u stilu osmice (kao prošli način) oko malog prsta i kažiprsta. Kada primite kraj tog kabela pustite prste koje drže zvučnike slušalica te s ulazom obmotajte po sredini, ali da kabel zahvati i te slušalice.