DIZAJN BEZ RUBOVA

DIZAJNIRAN ZA PC GAMERE 4K gaming monitor s 144 Hz i 1 ms latencije

Autor Ivan Vukić

Gamerski monitor ima dijagonalu ekrana 71 cm (28”) te IPS matricu s kristalno čistom 4K (UHD) rezolucijom

Izvor: AOC

Brzina osvježivanja od 144 Hz već je postala standard. AOC U28G2XU s brzinom osvježivanja od 144 Hz i s vremenom odaziva od 1 ms GtG osigurava brz i tečan feedback, što igračima omogućava brzu reakciju prilikom igranja igara. Nudi kompatibilnost za AMD FreeSync Premium i Nvidia G-Sync kao i certifikat VESA DisplayHDR 400 što osigurava dinamične eksplozije svjetline kao i tamne kutove.

Izvor: AOC

Nudi kutove gledanja 178/178° kao i širok spektar boja (98,8 % DCI-P3 pokrivanost). U28G2XU-ov stalak može se prilagoditi visini (130 mm) te nudi širok raspon nagiba (-5/21.5°) koji je također i okretan (-32/32°). Svjetlina modela U28G2XU mjerena je u 370 nita, a njegov kontrast iznosi 1000:1.

U višim rezolucijama poput 4K gameri će cijeniti to kako vizualnu točnost na određenim naslovima postaje gotovo nemoguće razlučiti od stvarnosti. S 4K rezolucijom RTS gameri mogu vidjeti više od svoje igre te mogu preciznije isplanirati svoje strategije. U RPG i akcijskim igrama slike i teksture, neonski osvijetljene ulice i sjajne metalne armature nalik su stvarnom životu.

Izvor: AOC

Monitor dolazi sa suptilnim crvenim detaljima kao i s trostranim dizajnom bez rubova. Opremljen je IPS panelom u svojoj matičnoj 4K rezoluciji koja podršku dobiva iz dvostrukog DisplayPort (1.4) utora dok dva HDMI 2.0 utora podržavaju 4K @ 60 Hz. Dok je U28G2XU dizajniran za PC gaming scenu, nove generacije igraćih konzola mogu biti korištene s brzinom osvježivanja od 120 Hz kao i QHD rezolucija preko HDMI 2.0 utora.

Interakcija s drugim igračima, popraćena livesteamom i komentiranjem sadržaja sve je češće dio multitaskinga kojeg prakticiraju gameri širom svijeta. Model U28G2XU podržava način rada Picture-by-Picture tako da dva izvora slike mogu biti reproducirana jedan pokraj drugoga na ekranu.

Izvor: AOC

Na monitor se preko ugrađenog 4-port USB 3.2 spajaju periferni uređaji poput tipkovnice, mikrofona i web-kamere, opremljen je dvama 3 W zvučnicima dok izlaz za slušalice može biti iskorišten za eksterne slušalice. Podržava šest gaming načina rada, poput Dial Point, Game Colour (saturacija boja) i Shadow Control.

AOC U28G2XU bit će dostupan od kolovoza 2021. po maloprodajnoj cijeni od 5589 kuna.