Pametne platforme

DANAS POČINJE GROZNICA Prvom utakmicom otvara se Euro 2020

Autor Ivan Vukić

Europsko nogometno prvenstvo igra se u sljedećih mjesec dana, a utakmice ćete moći pratiti preko pametnih telefona, tableta, televizora…

Izvor: Shutterstock

Turska i Italija večeras u 21 sat prve su nogometne reprezentacije koje će odmjeriti svoje kopačke na travnatom terenu. Euro 2020 (tako se zove turnir, bez obzira što smo u 2021. godini) može se pratiti na HRT2, a sve počinje emisijom Europeo koja će svakodnevno najavljivati i analizirati sve utakmice, pa tako i one koje igra hrvatska nogometna reprezentacija.

Susret Engleska – Hrvatska igra se u nedjelju 13. lipnja od 15 sati, susret Hrvatska – Češka počinje u petak 18. lipnja u 18 sati te dva dana kasnije dok se utakmica između Hrvatske i Škotske igra u utorak 22. lipnja u 21 sat.

Ako nemate televizor i ne planirate utakmice pratiti na gradskim trgovima, terasama kafića ili kod prijatelja koji imaju televizor, nogomet na Euru 2020 možete gledati i putem pametnih telefona, preko HRTi mobilne aplikacije. Uz Android, aplikacija je dostupna i za iOS uređaje.

Izvor: Profimedia

A za prvi susret koji igra Hrvatska, s Englezima, u Engleskoj su već počele prave pripreme. It's Coming Home je izraz koji pamtimo od prije tri godine, kada je hrvatska reprezentacija u polufinalu i produžecima svladala Engleze rezultatom 2:1, a pobjednički gol je zabio Mario Mandžukić. Isto to vlada ponovo u Engleskoj, a istaknuo je pub „Big Tree“ u Sheffieldu – na vanjskom dijelu su postavljene zastave svih zemalja koje se natječu.

Izvor: Profimedia