TALIJANSKI ROCK

MÅNESKINOVA VOJSKA FANOVA Začudili biste se koliko su imali pratitelja i prije Eurosonga

Autor Krunoslav Ćosić

Talijanska grupa Måneskin, što na danskom znači "mjesečina", pobjednici su ovogodišnje Eurovizije. Pogledali smo njihove profile na svim društvenim mrežama

Izvor: Profimedia

Måneskin je mladi talijanski četveročlani sastav kojeg čine Damiano (vokal), Victoria (bas), Thomas (gitara) i Ethan (bubnjevi). Većina članova banda poznaje se od srednje škole, a zajedno sviraju od 2015. godine. Njihov glazbeni zvuk, koji je mješavina rocka, rapa, hip hopa, reggaea, funkyja i popa osvojio je prvo mjesto na Eurosongu odnosno Euroviziji. Pobjednička pjesma se zove Zitti E Buoni.

Måneskin - Zitti E Buoni
Izvor: Youtube

Måneskinofficial na Instagramu ima 1,9 milijuna pratitelja, a oni prate 133 Instagram profila, među kojima i profil eurovison (ima 812.000 pratitelja), robbiewilliams, gabryponte, vascorossi, sonymusicuk, versace, gucci, cosmopolitan_it, daftpunk, bjork, applemusic, beyonce, taylorswift, fendi, foofighters, franz_ferdinand, mickjagger, brunomars, officialqueen, chilipeppers…

Do sada su na Instagramu objavili 562 posta, ovoj mreži su se pridružili 12. svibnja 2017. godine. Måneskin Official naziv je YouTube kanala kojeg prati 731 tisuća pretplatnika, a kanal je otvoren 9. siječnja 2017. godine te do sada imaju 332 milijuna pregleda. Nisu baš aktivni na YouTubeu jer im je posljednji video dodan prije dva mjeseca – taj video ima 23 milijuna pregleda, a unatrag godinu dana dodali su samo nekoliko video filmova. Ukupno imaju 38 videa.

Izvor: Youtube

Na Facebooku Måneskin stranica ima 478.696 pratitelja, a svoju fotografiju na Facebooku su promijenili odmah nakon pobjede na Euroviziji. Aktivni su i na Twitteru - @thisismaneskin ima 145.000 pratitelja, a oni prate samo 29 profila na Twitteru.

I na Spotify imaju svoj profil kao verificirani umjetnici, uz 2,5 milijuna slušatelja mjesečno te nešto više od milijun pratitelja.

Želite li o njima saznati još neke informacije, a znate talijanski jezik, posjetite www.maneskin.it. Band je već nekoliko godina izuzetno popularan, a do Eurovizije su došli nakon što su pobijedili na festivalu u Sanremu.

Izvor: Youtube

Do kraja ove godine najavili su četiri koncerta u velikim talijanskim arenama i svi su već rasprodani, nakon samo nekoliko dana od puštanja ulaznica u prodaju. Nedavno su za 2022. godinu najavili proljetnu talijansku turneju. Pobjeda na Eurovision Song Contest 2021 u Roterdamu samo im je dala dodatni vjetar u leđa.

Ne propustite naš članak u kojem smo istražili povijest natjecanja Eurovision Song te koja zemlja do sada ima najviše pobjednika.