Pametne platforme

ODLIČNA VIJEST ZA VLASNIKE PLAYSTATIONA 5: Prenošenje PS5 igara na USB, dijeljenje igre na PS5 i PS4

Autor Igor Martić

Prva velika nadogradnja za igraću konzolu PlayStation 5 donosi zanimljive značajke, a novosti dolaze i za vlasnike starijeg PlayStationa 4

Izvor: Profimedia

Travanjski update donosi nove mogućnosti pohrane i društvene značajke. Nadogradnja softvera sustava stiže od sutra, 14. ožujka i bit će globalno dostupna za preuzimanje, zajedno s novim nadogradnjama za PS4.

Uz mogućnost prenošenja vaših PS5 igara na USB proširenu pohranu i dijeljenje igre na PS5 i PS4, u idućih nekoliko tjedana bit će dostupne i nove nadogradnje za PlayStation App, objavljeno je na službenom blogu.

Izvor: Sony

Pohrana PS5 igara na kompatibilne vanjske USB pogone znači da od sada možete prenijeti PS5 igre s interne memorije vaše konzole na proširenu USB memoriju. Ovo je izvrstan način za proširiti mogućnosti pohrane PS5 konzole, a svoje PS5 igre možete bez problema kopirati natrag u internu pohranu konzole kada budete spremni za igru.

Razlog zašto biste ovo radili je što će vam biti brže ponovo instalirati PS5 igre s USB pohrane nego da ih ponovno preuzimate (downloadate) ili pak kopirate s diska. PS5 naslovi se ne mogu reproducirati s USB pohrane, a razlog je što su dizajnirane za bolje iskorištavanje SSD-a na konzoli. Također, PS5 naslovi se ne mogu direktno preuzeti na USB, ako vam je to palo na pamet kao praktičnije rješenje.

Izvor: Sony

Nove društvene značajke za PS4 i PS5 konzole omogućuju dijeljenje odnosno reprodukciju kroz više generacija. Igrači PS5 konzola od sada mogu dijeliti svoj ekran s igračima koji imaju stariju PS4 konzolu, a postoji i mogućnost da igrači s PS4 konzolama isprobaju PS5 igre putem Share Play opcije. I obrnuto.

Opcije uključuju mogućnost dijeljenja ekrana s prijateljem, virtualno ustupanje kontrolera prijatelju ili dodavanje drugog kontrolera prijatelju za zajedničko igranje igara.

Izvor: Profimedia

Stižu i nove značajke za PlayStation App kako bi se olakšalo daljinsko povezivanje s konzolom, omogućilo pridruživanje na multiplayer sesiju na PS5 direktno iz aplikacije, upravljanje pohranom na PS5 konzoli, s prijateljima usporedile kolekcije prikupljenih trofeja, sortirali i filtrirali proizvodi prikazani u PlayStation Store.

Izvor: Sony

Nedavno je predstavljena mogućnost spremanja proizvoda na listu sa željama, primanje obavijesti kad su prijatelji dostupni online (na mreži) te promjene statusa na konzoli.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI