NAPREDNE OPCIJE

GLOBALNE TEME ZA CHAT Telegram omogućuje nove načine za logiranje

Autor Krunoslav Ćosić

Korisnici aplikacije za dopisivanje Telegram imaju sve veći broj funkcionalnosti

Izvor: telegram

Anonimno objavljivanje u javnim grupama

Javne grupe i komentari kanala omogućuju rasprave o bilo kojoj temi u velikim zajednicama s tisućama članova. Ove grupe se koriste za sve, od obrane demokracije do razgovora s obožavateljima, zbog čega je Telegram dodao mogućnost pojavljivanja kao kanala prilikom slanja poruka u tim chatovima.

Izvor: telegram

Dodirnite profilnu sliku pored trake s porukama i odaberite jedan od svojih kanala – poruke koje pošaljete nakon toga pojavit će se s nazivom i fotografijom kanala umjesto vašeg osobnog računa. Kada objavljujete kao svoj kanal, također ćete vidjeti naziv kanala na vrhu oblačića s porukama.

Novi načini za prijavu (logiranje) putem poziva

Od sada će nekim mobilnim telefonima biti ponuđena opcija primanja poziva za prijavu od Telegrama, a zatim unosa nekoliko znamenki telefonskog broja koji je nazvao umjesto primanja kodova putem tekstualne poruke.

Izvor: telegram

Odgovori na zahtjeve za pridruživanje

Kada zatražite da se pridružite nekoj grupi ili kanalu, a administrator odgovori porukom, vidjet ćete iz koje su zajednice na vrhu chata. Od ovog ažuriranja administratori botova mogu kontaktirati korisnike koji traže da se pridruže chatu u kojem su oni administratori — čak i ako korisnik prije nije komunicirao s botom.

Izvor: telegram

To otvara beskrajne mogućnosti: od jednostavnog prihvaćanja pravila grupnog razgovora prije pridruživanja do polaganja prijemnog ispita ili male donacije kreatorima kanala.

Globalne teme za chat na Androidu

Nakon rujanskog ažuriranja, koje je donijelo 8 novih tema koje možete postaviti za pojedinačne razgovore, od sada su dostupne za cijelu vašu aplikaciju na Androidu (korisnici iOS-a su to dobili u prethodnom ažuriranju).

Izvor: telegram

Postavke chata u potpunosti su redizajnirane dajući novim temama središnje mjesto. Napravljena od strane Telegram tima, svaka tema ima dnevni i noćni način rada, šarenu animiranu pozadinu i mjehuriće poruka s gradijentom.

Kao i za sve teme, možete personalizirati ove dizajne i podesiti boje ili promijeniti uzorak. Za više opcija i prilagođenih postavki dodirnite "Pregledaj teme" kako biste uredili i podijelili svoje kreacije.